Winnaars van de Solar Awards 2014 bekend!

Solar Solutions Int. reikte tijdens de eerste dag van haar beurs de drie nationale Solar Awards uit; de Solar Innovation Award, de Solar Marketing Award en de Award voor de mooiste stand. SolarToday, Orange Solar en SolarClarity waren de trotse winnaars.

De winnaars zijn door een onafhankelijke vakjury gekozen.

Solar Innovation Award
De Solar Innovation Award 2014 werd door UNETO-VNI vicevoorzitter Claudia Reiner uitgereikt. Zij benadrukte het belang van zonne-energie voor Nederland en voor de installatiesector. De prijs werd uitgereikt aan Boudewijn van Dam van SolarToday voor zijn innovatieve product JOULE-S. De JOULE-S is het eerste zon-thermische paneel dat exact dezelfde afmetingen heeft als een regulier zonnepaneel en in alle conventionele panelen montagesystemen past. De JOULE-S van SolarToday kan daarmee een belangrijk boost geven aan zonnewarmte en de verdere integratie en samenwerking tussen zonnestroom en zonnewarmte.
DSC_1270
Solar Marketing Award
Marketing goeroe EugĂ©ne Roorda heeft vanuit zijn expertise kritisch naar de marketingactiviteiten van de zonne-energie sector gekeken. Roorda selecteerde uiteindelijk Orange Solar als winnaar. Orange Solar heeft volgens Roorda een grote stap gemaakt met hun marketing door de nieuwe frisse website en algehele uitstraling en onderscheidende advertenties die allen gericht zijn op ‘verleiden’ en op ’emotie’.
Roorda noemde speciaal SolarEdge met hun frisse jaarlijkse nieuwjaarsgroet als onderscheidende marketingactie en SolarToday met hun longboardchallenge als verfrissende acties in een conservatieve markt.
DSC_1288
Mooiste stand Award
Solar Solutions sales-directeur Henriette Vrisekoop reikte aan Solar Clarity de Award uit voor de mooiste stand. Volgens Vrisekoop is de stand van Solar Clarity fris, open en eenvoudig benaderbaar waarbij producten helder en overzichtelijk te zien zijn. SolarClarity directeur Peter Desmet nam de award in ontvangst samen met SolarClarity marketeer Renee Bruinsma.
DSC_1279
Solar Solutions en Solar Magazine feliciteren en bedanken de gelukkige winnaars en hopen op nog meer innovatie en marketingkracht tijdens Solar Solutions 2015.

 

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec