woensdag 16 april

Workshops en trainingen woensdag 16 april

Workshopruimte 1

Workshopruimte 2

8.45-10.45 INTRODUCTIECURSUS Zonne-energie  Door Ernst van Tongeren en Egbert Gramsbergen (De Zon Academie)

Voor deze cursus is inschrijving via bezoekersregistratie verplicht

 
Solar Solutions en de Zonacademie bieden bezoekers aan Solar Solutions vakbeurs de unieke introductiecursus tot Solar Installateur aan. De introductiecursus Solar Installateur is een “voorsorteerstrook” voor de door de zonne-energie branche (AgentschapNL, Holland Solar, Uneto-VNI, SEI, etc.) ontwikkelde leergangen zon-thermisch en zon-PV.

Cursusdeelnemers ontvangen na afloop een bewijs van deelname.

11.00-12.00 Subsidies voor zon-pv, zon-thermie en collectieve opwek:

SDE+ en de postcoderoos

Door  Wido van Heemstra, senior adviseur decentrale technieken (RVO- voorheen AgentschapNL)

11.15-12.15 Alles over de kansen van zon-thermische systemen

Door: Marcel Cloosterman ( voorzitter van de sectie Zonnewarmte van de branchevereniging Holland Solar en tevens directeur van zonnewarmtespecialist ‘Ik ben Ra’)

De twee belangrijkste rijksregelingen voor zon-pv en zon-thermisch worden behandeld:  (1) de nieuwe SDE+regeling voor 2014 grotere PV- en zon-thermische installaties (2) Voor coöperaties, die collectief op duurzame wijze elektriciteit opwekken. Ook warm water voor bad, douche en verwarming is met zonne-energie te realiseren. Leer over de kansen van zon-thermische systemen.
12.00-13.00 Meer energie uit een paneel/module – De kansen van optimalisatie per paneel/module
Door: Bruno van Bost (SolarEdge Technologies)
12.15- 13.15 Energiebeheer en –opslag: de kern van de energierevolutie!

Door: An Geysenbergh (SMA Solar Academy)

Optimaliseren per paneel/module is een snelgroeiende markt dankzij de vele voordelen: hogere energie-opbrengst, flexibel ontwerp, goedkoper onderhoud en meer veiligheid aan de DC zijde van het systeem. In het kader van de SMA Smart Home leggen we uit wat de praktische mogelijkheden zijn voor opslag en energiebeheer, zowel vandaag als in de toekomst. Het SMA Smart Home is gebaseerd op functies zoals intelligente, automatische controle van verbruikers, tijdelijke opslag van zonnestroom en het eventueel thermische gebruik van zonne-energie. Al deze zaken dragen bij tot energie-onafhankelijkheid en voorkomen extra kosten als saldering wegvalt.
13.00-14.00 The Enphase Energy Microinverter System, at the heart of the SMART Home Revolution 

Door: Michael Remedios (Sales Manager for Benelux, Enphase Energy SAS)

13.15-14.15 Zonneparken en grote zonnedaken – Is groter ook anders?

Door Dennis de Jong (directeur Solarcentury Benelux)

Microinverter technology, a disruptive technology for photovoltaic installations, is one of the fastest growing within the solar industry. This conference will cover both theory and practical aspects of the microinverter using practical examples of installations. In Nederland komen steeds meer grote PV installaties. Bij de planning en aanschaf van een dergelijk systeem spelen een aantal belangrijke zaken een rol die bij kleine systemen niet aan de orde komen (of minder belangrijk zijn): opbrengstgaranties, boeteclausules, onderhoudscontracten en verzekering. Dennis de Jong gaat in de workshop op deze verschillen in.
14.00-15.00 Grid-friendly solar inverter and its development

By Samil Ouyang (vice-president Sales & Marketing, SAJ Solar)

14.15-15.15 Zonnepanelen verkopen: hoe onderscheiden we ons?

Door: Maarten Geuze ( managing partner Orange Solar, sinds 2003 actief in de zonne-energie branche)

As the global development of on-grid solar application, harmonics, efficiency and stability causes great concerns of utility operators. Solar inverters as the core part of the system should be integrated these functions to be grid-friendly. Het kopen van zonnepanelen is meer dan een economische beslissing. Het verkopen van zonne-energie systemen is meer dan de technische specificaties oplezen.
15.00-16.00 Op weg naar kwaliteit

Door: Gerard van Amerongen ( voorzitter van Holland Solar en van de stichting DEPK, beheerder van het Zonnekeur)

15.15-16.15 Hoe verkoop je zonnepanelen?

(en neem je de wind uit de zeilen van de concurrentie)?

Door: Geert-Jan van Winkel (Regio manager bij Kenneth Smit training, marktleider op het gebied van praktijkgerichte commerciële trainingen)

Tijdens  de workshop wordt ingegaan op de route naar kwaliteit. Wat is er voor nodig om een zonne-energie installateur te worden met een herkenbaar kwaliteitssysteem. Een reis van theorie, maar vooral van praktijk. Niet de volgende kostenpost binnen uw bedrijf, maar een belangrijke toegevoegde waarde! Als je de concurrentie de wind uit de zeilen wilt nemen, heb je inzicht nodig in wie je tegenover je hebt. Wil de klant snel de investering terug verdienen of speelt er meer? In deze workshop onderzoeken we de diverse motieven waarom mensen zonnepanelen kopen en hoe je dit in orders om kan zetten.
16.00-17.00 Kwaliteitsverschillen in zonnepanelen en zonnepaneel producenten
Roel Cals (Managing Director Energiebau Solar Power Benelux bv & Sales Director Central Europe Energiebau Solarstrom systeme GmbH
Er zijn ongeveer 600 zonnepaneel producenten in China en ca. 100 in Europa. Hoe kun je verschillen in kwaliteit herkennen en waar moet je bij de selectie van een zonnepaneel leverancier allemaal op letten? Daarnaast wordt er ingegaan op de aspecten die een rol spelen bij een ingangscontrole van de panelen. Ook het kunnen opsporen van mogelijke oorzaken voor verminderde prestatie van zonnepanelen nadat deze geïnstalleerd zijn wordt aangestipt.

Gold Sponsors

 

 

 
Solarmagazine Uneto-vni Fedelec