Donderdag 22 Maart | Donderdag 22 Maart

Donderdag 22 maart 2018 | 10.45 - 11.15 uur
SDE+ aanvragen doe je (niet) zo
Robbert van Otterloo
RVO

• Wat zijn de zeven meest voorkomende fouten bij een aanvraag?
• Hoe vul je een SDE+-aanvraag in? Jorn doorloopt het hele aanvraagformulier

Donderdag 22 maart 2018 | 11.25 - 11.55 uur
Waardemaximalisatie in de operationele fase
Werner Coppye
3E

Zonneparken worden gebouwd en gefinancierd voor een levensduur van 20 jaar. Na de oplevering van een project zijn de belangrijkste ontwikkeling-, ontwerp- en bouwrisico’s gekend. Deze presentatie focust op het optimale operationele beheer van de zonneparken. Aan de hand van specifieke cases geven we inzicht in de beste O&M praktijken en lichten we de toegevoegde waarde van geavanceerde monitoring toe.

Donderdag 22 maart 2018 | 12.05 - 12.35 uur
Ballastvrij en toch stormvast monteren op ieder type dak
Luuk Dijkhuis
Technea Duurzaam

Bij plaatsing van pv, warmtepompen of zonnecollectoren wordt vaak ballast gebruikt om windbelasting tegen te gaan. Tijdens mijn lezing vertel ik hoe je installatietechnieken stormvast monteert op ronde, platte en hellend daken met bijv. EPDM, PVC of bitumen dakbedekking. Aan de hand van een paar gerealiseerde projecten vertel ik over de voordelen, aandachtspunten en montagewijze.

Donderdag 22 maart 2018 | 12.45 - 13.15 uur
Uw SDE+ project 60% sneller installeren met minder kosten en meer opvolgmogelijkheden
An Geysenbergh
SMA Benelux

Er zullen handen tekort zijn om alle SDE+ projecten geïnstalleerd te krijgen, maar niet wanneer u tot 60% sneller kan installeren. De SMA Sunny Tripower CORE1 omvormer is de nieuwste revolutie voor grote PV-projecten. Hij maakt het de ontwerper eenvoudig, laat zich enorm snel installeren en volgt automatisch de strings op. Samen met het nieuwe energieplatform ennexOS bent u helemaal klaar voor de energietransitie.

Donderdag 22 maart 2018 | 13.25 - 13.55 uur
Van verwachte kWh opbrengst naar verzekerde prestatiegaranties: keten- en O&M innovaties in het solar rooftop segment.
Roel van de Berg
Autarco

De vraag om prestatiegaranties in het rooftop segment groeit. Wat kunnen we leren van het utility scale segment en wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende varianten.

Donderdag 22 maart 2018 | 14.05 - 14.35 uur
De toekomst van grootschalig pv op water
Maarten Romijn
R&D HydroPV Technologies

On the water reservoir surfaces of existing hydropower generators is more than enough place to install 50 Terawatts capacity of floating Solar panels. These can generate some 100 thousand terawatthours per year of clean, dispatchable electricity, this is some 4 times all the worlds present Thermal generation or some 10 times all the worlds present Coal Fired generation.

Donderdag 22 maart 2018 | 14.45 - 15.15 uur
Financiering voor kleine zonne-energieprojecten met SDE
Sven Pluut
Zonnepanelen Delen

Bijna de helft van alle SDE beschikkingen voor zonne-energie projecten zijn voor systemen tussen de 50 kW, tot 1MW. Financiering voor deze kleinere projecten is lastig. Sven Pluut zal ingaan op de specifieke uitdagingen voor kleine projecten en de verschillende oplossingsrichtingen die in dit kader beschikbaar zijn en overwogen dienen te worden. Met een toelichting op de voor- en nadelen per richting.

Donderdag 22 maart 2018 | 15.25 - 15.55 uur
One-fits-all solution with battery ready
Matthias Wagner
Huawai

In the future, every family will embrace green energy, wireless technology will also be widely used within home to realize intelligent homes. Huawei is leading the way with its FusionHome smart Energy solution, creating new ways for homeowners to connect with and enjoy their home energy.
The solution is simple, digitalized, creating customer’s benefits of Higher Revenue, Simple & Easy, Safe & Reliable with smart management.

 

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec