3 hoogtepunten voor Solar Monkey in 2018

In 2017 heeft Solar Monkey een ontzettende groei door gemaakt. Zo zijn er 60.000 Nederlandse daken ingetekend met Solar Monkey’s ontwerp software. We hebben ons team versterkt met 3 nieuwe software developers en 2 monkeys ter ondersteuning van de gebruikers. Ook staat de Zonnegarant-teller nu op 1500 gemonitorde zonnesystemen inclusief een schitterend project op voetbalstadion De Galgenwaard. Het was een fantastisch jaar en dat stelt ons in staat om in 2018 goed door te pakken met 3 nieuwe hoogtepunten. Graag nemen we je kort mee door het programma staan voor dit jaar en wat dit gaat betekenen voor de zonne-energiemarkt.

Nieuwe editor: nog sneller en accurater
Op basis van feedback van onze klanten hebben we een aantal verbeteringen in de software doorgevoerd. Eind vorig jaar is de nieuwe editor gelanceerd en hiermee kunnen gebruikers in 2018 nog sneller en accurater gebruik maken van Solar Monkey’s ontwerp software. De belangrijkste verbeteringen zijn: verschillende versies van legplannen tussentijds opslaan, makkelijker zonnepanelen toevoegen en verwijderen, eenvoudiger het ingetekende veld draaien voor je exact juiste oriëntatie, op voorhand rijafstanden voor platte daken invullen en een control-Z functie om een foutje ongedaan te maken.
In dit artikel staan alle verbeteringen toegelicht. Heb je zelf Solar Monkey of nieuwste versie nog niet geprobeerd? Vraag dan vrijblijvend een demo aan of zoek ons op tijdens Solar Solutions.

Zonnegarant Monitoring voor zekerheid en inzicht
We zien dat in de markt veel vraag is naar zekerheid. Het is voor klanten toch een complex en technisch ingewikkeld product. Men wil op voorhand zekerheid over de investering en na installatie zekerheid over de werkelijke opbrengst zonder eindeloos uitzoek -of rekenwerk. Bij zonnepaneel-leveranciers zien we dat goede nazorg veel tijd kan kosten. Bijvoorbeeld bezorgde klanten die bellen wanneer de omvormer geen contact meer heeft met het internet. Ook is het van groot belang om je te onderscheiden in de markt. Met Zonnegarant bieden we hiervoor oplossingen. We ontzorgen zowel de installateur als de eindklant. Dit kan middels de Zonnegarant opbrengstgarantie waarmee de consument direct krijgt uitbetaald als de verwachte opbrengst niet wordt gerealiseerd. Onderdeel hiervan is Zonnegarant Monitoring waarbij de prestaties van het zonnesysteem wordt bijgehouden en vergeleken met actuele KNMI-data. Zo weten we of het zonnesysteem niet alleen goed functioneert, maar ook of het genoeg oplevert en actie gewenst is. Zonnegarant deelt in de verantwoordelijkheid en neemt werk uit handen met goede service en slimme technologie.
Zelf benieuwd hoe jij je met Zonnegarant kan onderscheiden door je klanten meer zekerheid te bieden? Kom dan eens praten over welk type omvormer je aanbiedt en hoe Zonnegarant jou kan helpen met de passende nazorg die een investering in zonnestroom verdient.

Internationale impact met een nieuwe versie van Solar Monkey
Nederland heeft een fantastische markt voor zonnepanelen en we zijn erg trots op de rol die Solar Monkey hierin aanneemt. We zien dat ook andere landen erg gebaat zouden zijn bij extra inzicht en zekerheid rondom zonnepanelen. Daarom staat voor dit jaar op de planning om een internationale versie te lanceren. Hiermee kunnen we ook buiten onze landsgrenzen impact maken door buitenlandse installateurs en consumenten te laten profiteren van de ontwikkelde software en onze dienstverlening. We zullen hiervoor de huidige software vertalen en flexibeler maken om ook in andere markten actief te worden. Dit wordt een aparte versie en we blijven ook de huidige Nederlandse versie doorontwikkelen op basis van jullie feedback. Als je contacten buiten onze landsgrenzen hebt, breng ons dan gerust alvast in contact en dan volgen wij het op zodra de internationale versie gereed om deze Nederlandse technologie verder te verspreiden.

Solar Monkey op Solar Solutions 2018
Kortom, kom bij Solar Monkey langs voor demo’s en workshops over de ontwerpsoftware, ook vertellen we je graag meer over Zonnegarant en mogelijkheden voor jouw organisatie je hiermee te onderscheiden. Samen zorgen dat het aanbieden van zonnepanelen efficiënter en accurater gaat. Welke waarde dit voor jouw bedrijf kan hebben, kunnen we op Solar Solutions bij onze stand bespreken of als aparte afspraak met je inplannen. Op onze website: www.solarmonkey.nl kan je gegevens achterlaten. Samen maken we solar de bepalende energievoorziening voor onze planeet.

solar monkey logo500px@2x (255620)

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec