Aliusenergy op Solar Solutions 2018

Aliusenergy op Solar Solutions 2018
Gratis AElex configuratiesoftware en VolThera Plug & Play Concept

Ook dit jaar is AliusEnergy weer aanwezig op de Solar Solutions. Tijdens deze beurs, laten wij u zien waar we het afgelopen jaar allemaal hard aan gewerkt hebben en wat inmiddels klaar is om ook aan het grote publiek geïntroduceerd te worden.

AElex configuratie software
Waar AliusEnergy u in 2017 al een eerste blik liet werpen op de configuratie software voor het in eigen beheer ontwikkelde en geproduceerde AElex inleg montagesysteem, kunnen we u in 2018 met trots de eerste versie van deze gratis software presenteren en aanbieden. Tijdens de ontwikkeling van de AElex configuratie software zijn we continu bezig geweest met het creëren van een oplossing die gebruiksvriendelijk en eenvoudig is. We zijn er in geslaagd een programma neer te zetten waarin de installateur binnen een aantal minuten zijn project kan uitwerken, ongeacht het type dak (pannen, steeldeck/sandwich of golfplaten) en vervolgens met één klik op de knop kan bestellen. De software is in de 2e helft van afgelopen jaar uitvoerig getest en inmiddels kunnen we de configurator gratis aanbieden aan een ieder die gebruik wil maken van het AElex inleg montagesysteem en is gratis te downloaden in het online klantportaal van AliusEnergy.

Het AElex montagesysteem is een inlegsysteem waarbij heel veel aandacht is besteedt aan de esthetische afwerking door gebruik te maken van afdekkapjes en zogenaamde coverprofielen en omdat er geen klemmen worden gebruikt liggen de panelen dichter tegen elkaar wat veel fraaier oogt. AElex is een montagesysteem waarmee de installateur zich kan onderscheiden van zijn concullega’s die nog steeds gebruik maken van traditionele klemsystemen die alom vertegenwoordigd zijn in de Nederlandse en Belgische PV markt. AElex geeft hiervoor een esthetisch superieur alternatief met meer montagegemak omdat, na het plaatsen van het montageframe, geen gereedschap meer nodig is en de panelen gemakkelijk ingelegd kunnen worden.

volthera overzicht

VolThera Plug & Play
Tevens zal AliusEnergy het VolThera Plug & Play concept verder presenteren. AliusEnergy heeft in November 2017 het VolThera Plug & Play officieel gelanceerd. VolThera is een PV-T concept waarbij standaard zonnepanelen worden voorzien van een collector aan de achterzijde van het paneel. Met deze hybride PV-T oplossing (hybride omdat het naast de bestaande gasketel werkt) kan naast het volledige elektrische verbruik tot wel 90% van het gasverbruik opgewekt worden. Vanuit een Plug & play visie slaagt AliusEnergy erin de kosten laag te houden en de terugverdientijd van het complete PV-T systeem tussen de 8 en 14 jaar (gemiddeld 10 jaar) te brengen. Via een speciale consumentenwebsite (www.VolThera.nl) kan een particulier in enkele stappen het meest geschikte VolThera pakket voor zijn situatie uitrekenen en zijn gegevens achterlaten.

Grootste SolarEdge distributeur van de BeNeLux
AliusEnergy is natuurlijk vooral bekend als grootste SolarEdge distributeur en service partner van de BeNeLux en ook dit zal uiteraard aan bod komen tijdens de Solar Solutions. Uiteraard worden de nieuwste ontwikkelingen van SolarEdge getoond tijdens de beursdagen, maar met AElex en VolThera toont AliusEnergy aan veel meer te zijn dan alleen de SolarEdge specialist. AliusEnergy is de groothandel en het kenniscentrum die klaar is voor de toekomst!

Check voor alle producten en diensten www.AliusEnergy.nl

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec