APsystems onthult de YC600, het meest innovatieve zonne-micro-omvormersysteem ter wereld

APsystems onthult de YC600 op Solar Solutions

Met naar schatting 600.000 woningen die zijn uitgerust met zonnepanelen, is zonne-energie de afgelopen 5 jaar in Nederland enorm in populariteit toegenomen. Het residentiële zonnesegment heeft een grote algehele dynamiek getoond en geavanceerde zonnetechnologie kan nu complexe multi-residentiële omgevingen aanpakken om de belangen van huurders, eigenaars van woningen of bedrijven het best te dienen.

De micro-omvormers van APsystems stimuleren sociale woningbouwprojecten met een MW-schaal in heel Europa en helpen projecteigenaren hun energiekosten te verlagen. Dit geldt in het bijzonder in Nederland bij sociale woningcorporaties, die ambitieuze projectplannen ontwikkelen en de nieuwste micro-omvormertechnologieën hebben toegepast.

De YC600 zal waarschijnlijk een game-changer worden voor dergelijke multi-residentiële projecten. Met ondersteuning voor het hoogste piekvermogen, een snellere transmissiesnelheid en een groter MPPT-spanningsbereik, biedt de dubbele YC600-micro-omvormer een grotere energieoogst. Nederlandse huishoudens kunnen nu profiteren van de meest geavanceerde technologie voor zonne-micro-omvormer die 2 modules van elk tot 365 Wp verbindt en een 3 x snellere communicatieoverdracht met een geïntegreerde 2,4 GHz Zigbee-antenne biedt die zeer grote afstanden kan overbruggen. Het ZigBee-netwerk werkt zeer robuust en maakt het mogelijk grote afstanden te overbruggen, zoals een hele straat. Communicatie vindt plaats via RF op korte afstand met een of meer omvormers, die vervolgens contact maken met de volgende enzovoort … Als 1 eenheid niet langer deelneemt vanwege onvoorziene omstandigheden, neemt het netwerk automatisch een andere eenheid als omleidingspunt in.

De ZigBee-communicatie biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid voor een sociaal huisvestingsproject om multi-level bewakingsbeelden te maken, waarbij per paneelvisualisatie van de zonneproductie voor de woningcorporatie wordt gecombineerd met de mogelijkheid voor elk huis of appartement om alleen toezicht te houden op de eigen productie.

De Dual YC600 is ook uniek voor de industrie en bevat Reactive Power Control (RPC), waarmee interactiviteit met de stroom- en netfactoraanpassingen mogelijk is, afhankelijk van de vraag van de netwerkexploitant. Deze functionaliteit is al vereist in Californië, de VS en Duitsland en Oostenrijk en zal naar verwachting in de meeste Europese landen verplicht worden.

Ontmoet het APsystems-team op stand D11 tijdens de Solarsolutions-show en ontdek het meest innovatieve assortiment micro-omvormers in de branche

apsystems logo - primary (255434)

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec