ClickFit EVO Spanthaak

Esdec levert sinds 2004 montagesystemen voor zonnepanelen op platte en schuine daken. Hun laatste innovatie is een nieuwe montage standaard voor schuine daken: de ClickFit EVO Spanthaak.

De laatste innovatie van Esdec: de ClickFit EVO Spanthaak

Esdec ontwikkelde ClickFit EVO speciaal voor de professionele solarinstallateur. Het bestaande ClickFit EVO-concept staat in de markt bekend als het nummer één systeem voor PV-installaties voor schuine daken. Als toevoeging aan de reeks bestaande montagesystemen die Esdec al rijk is, breidt Esdec haar portfolio uit met een extra toepassing van de alom bekende ClickFit EVO dakhaak met de ClickFit EVO Spanthaak. Deze innovatie gebruikt een haak – met bredere bovenplaat – die op een spantbalk of tegenlat kan worden geschroefd. Het montagesysteem bestaat uit vier componenten waarmee installateurs alle gangbare zonnepanelen op elk pannendak kunnen monteren.

Eenvoudig zonnepanelen monteren op schuine daken

De nieuwste ClickFit EVO-toevoeging is zowel installatievriendelijk als multifunctioneel bij onvoorziene uitlijning. Vooral in Duitsland, Frankrijk en België is de vraag voor een product met multifunctionele uitlijning groot. Het snelle installatieproces van Esdec waarbij één stuk gereedschap nodig is om de dakhaak te monteren, wordt zeer gewaardeerd door installateurs. Daar waar de originele dakhaak niet kan worden aangebracht, biedt de ClickFit EVO Spanthaak met bredere bovenplaat en verschillende schroefopties de uitkomst. Net als de universele ClickFit EVO Dakhaak, is de ClickFit EVO Spanthaak vervaardigd uit het Magnelis® staal, wat bekend staat om zijn corrosieweerstand en zelfherstellende eigenschappen.

Neem een kijkje bij Esdec op Solar Solutions Int. 2019

Esdec heeft met meer dan 15 jaar ervaring ruim 2GWP geïnstalleerd met hun systemen. Per november 2018 maakt het Amerikaanse EcoFasten deel uit van de Esdec Solar Group, waarmee wereldwijd één van de grootste spelers op het gebied van dakgebonden PV-systemen is gecreëerd. Met twee kantoren in zowel Nederland als Amerika en een Innovation Center in Deventer blijft Esdec voortdurend in ontwikkeling en probeert zij in te spelen op de veranderingen in de solar industrie. Bent u benieuwd naar Esdec of naar de andere 200 belangrijke partijen uit uw sector? Bezoek dan de vakbeurs Solar Solutions Int. op 19, 20 en 21 maart 2019!

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec