Download gratis het Nationaal Solar Trendrapport

Vandaag zijn de resultaten van het Nationaal Solar Trendrapport 2019 gepresenteerd tijdens de Solar Business Day. Lees verder in deze nieuwsbrief over de verrassende uitkomsten en download het rapport gratis van onze website.

Solar Business Day uit de startblokken!

Meer dan honderdzeventig professionals uit de solar-sector zijn aanwezig op de Solar Business Day. Hét nationale zakencongres over zonne-energie, en traditioneel de aftrap van het nieuwe solar seizoen.

Drs. ing. Rolf Heynen, directeur van Good! en Dutch New Energy Research presenteerde de uitkomsten van het Nationaal Solar Trendrapport. Een paar highlights:
– 2018 was een recordjaar qua groei van zonne-energie. Er werd 1.330 MWp geïnstalleerd, een enorme toename ten opzichte van het vorige recordjaar 2017 (853 MWp).
– De kosten van zonnepanelen zijn de afgelopen twaalf maanden weer verder gedaald
– Het aantal aanvragen voor SDE+ subsidie is in de najaarsronde uitzonderlijk hoog
– Het aantal geïnstalleerde opslagsystemen is nog beperkt, maar dit gaat de komende jaren veranderen

Dit zijn slechts enkele van de vele onderzoeksresultaten uit het Solar Trendrapport. Meer weten en de details kennen? Download dan gratis het rapport.

Mapping the largest future market

Het jaarlijkse Nationaal Solar Trendrapport is een onderzoek van Dutch New Energy Research. In de disruptieve, snel ontwikkelende zonne-energie markt is harde, betrouwbare data onmisbaar. Dutch New Energy Research publiceert vier keer per jaar de Solar Quarterly. Het Dutch Solar Quarterly-abonnement geeft een compleet inzicht in de economische, financiële, beleidsmatige en technologische ontwikkelingen in de Nederlandse zonne-energiemarkt.

Elke Quarterly bestaat uit een industriemonitor, een consumenten & eindgebruikers onderzoek, een politieke en beleidsmatige analyse en in solar thought leaders delen business leaders en wetenschappers hun opinies en voorspellingen.

Lees meer over Dutch New Energy Research, de Solar Quarterly en het Nationaal Solar Trendrapport of neem contact op met drs. ing. Rolf Heynen via de contactinformatie op de website.

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec