Dutch Solar Design – een nieuwe kijk op energieopwekking!

Er ontstaat een groeiende noodzaak voor een meer duurzame omgeving en er is daarom behoefte aan slimme, geïntegreerde en betaalbare oplossingen. Een belangrijke rol ligt daar voor zonne-energie. De oppervlakken op gebouwen waar ze werken en leven biedt een groot potentiaal. Echter is het niet altijd aantrekkelijk om daar zonne-energie te plaatsen omdat de vormgeving van het exterieur daarmee zeer beperkt wordt. Hiertoe zijn ze in een vergevorderd stadium van ontwikkeling van een nieuw type zonnepaneel: Dutch Solar Design.

Het Dutch Solar Design paneel kan dankzij een innovatieve opbouw elk gewenst uiterlijk krijgen zonder de energieopbrengst van het paneel teniet te doen. Dit dankzij een slimme (computer-berekende) plaatsing van speciale inkt. Het paneel maakt het mogelijk om in het ontwerp van een gebouw (bijvoorbeeld kantoorgebouw) of infrastructuur (bijvoorbeeld een geluidswal) de doelstelling van energieopwekking te behalen en toch volledige vrijheid in uitstraling te behouden! Denk aan een opvallende kleurenprint op een kantoorgebouw, een natuursteen uitstraling op een woning of een groene look van een geluidswal die subtiel overgaat in het landschap.
Gezien de uitdagingen in het realiseren van het product werkt een multidisciplinair team met PV, gevel, bouw en vormgeving expertise aan het product. Het team bestaat uit deskundigen binnen Aldowa, TS Visuals (beide bekend van de vormgeving van markthal in Rotterdam), ECN, Hogeschool van Amsterdam, UNStudio en Design Innovation Group.

Ze tonen op de expo alle ins en outs over het Dutch Solar Design paneel. U kunt zelf proefstukken bekijken en vasthouden en met experts in gesprek over de mogelijkheden. Aan de hand van impressies laten ze projecten zien die ze op korte termijn met het paneel willen gaan realiseren. Met een bezoek aan de stand ziet u hoe zonne-energie komende jaren een ander gezicht gaat krijgen!

Bezoek ECN op de Innovation Area op stand F6

ECN_logo-620x242

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec