E-Power Tower, de meeste duurzame energieopslag!

Nog nooit was het recyclen van auto-accu’s zo duurzaam als nu. In plaats van demontage en vernietiging geeft E-Power Tower de auto-accu een tweede energierijk leven.

The Electronics Factory is een startup dat zich bezighoudt met het op de markt brengen van duurzame producten. The Electronics Factory is een dochterbedrijf van Expice. Naast producent is Expice ontwikkelaar van elektronica met een duurzaam thema. Binnenkort brengt The Electronics Factory de meest duurzame energieopslag op de markt.

De visie van The Electronics Factory is het stimuleren van het volledig gebruik maken van zelf opgewekte energie. De consument wekt overdag de meeste energie op. Deze energie wordt vaak niet volledig verbruikt en wordt teruggestuurd naar de energiemaatschappij. In de avond wanneer de consument de meeste energie verbruikt wordt deze energie gekocht van de energiemaatschappij. Deze energie wordt vaak opgewekt met vervuilende bronnen. Daarom is het van belang dat de consument de eigen opgewekte energie volledig verbruikt zodat het hebben van bijvoorbeeld zonnepanelen ook echt duurzaam is.

Ook wil The Electronics Factory accu’s een tweede leven bieden. De accu’s die gebruikt worden komen uit elektrische auto’s en zijn gerecycled. Als een accu niet meer geschikt is voor een elektrische auto is de accu nog zeer geschikt om te functioneren als energieopslag. Dit komt doordat de accu’s van The Electronics Factory minder intensief gebruikt worden (druppelladen) vergeleken met de accu’s in een elektrische auto. Hierdoor kan de accu nog jaren mee en hoeven er geen nieuwe accu’s geproduceerd te worden voor het opslaan van energie. De accu’s worden voorzien met het zelfontwikkelde Batterij Management System (BMS). Dit zorgt ervoor dat de accu’s veilig, optimaal en vooral betrouwbaar zijn.

Expice B.V. ziet Solar Solutions Int. als een waardevolle partner in business om een samenwerking op te starten. Leren van elkaar en gebruik maken van elkaars netwerk is één. Samen bereik je meer en in de volledig in gang gezette energietransitie markt komen er genoeg vraagstukken. Het met elkaar managen van het transport, de opslag en de kostenverdeling. Dit zowel voor de energieleverancier en gebruiker. Klimaatakkoord is met de vele ingebrachte oplossingen het startsein voor slimme betaalbare toepassingen. Het samenwerken aan technische innovatie oplossingen moet de kracht van samenwerken worden.
De bezoekers van Solar Solutions Int. krijgt een mooi beeld van wat er al mogelijk is in energieopslag die de consument zelf opgewekt heeft. De bezoeker ziet ook dat er energie-onafhankelijk in en om het huis geleefd kan worden. Dit heet “Off-Grid” gaan en het betekent vrij zijn!

Bezoek tijdens Solar Solutions Int. The Electronics Factory op stand V5.1 op de Innovation Area.

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec