Hanwha Q CELLS – de technologieleider in de PV-industrie

Hanwha Q CELLS is een van ‘s werelds grootste en meest erkende fotovoltaïsche fabrikanten voor hoogwaardige zonnecellen en -modules van hoge kwaliteit. Het hoofdkantoor is gevestigd in Seoul, Zuid-Korea (Global Executive Headquarters) en Thalheim, Duitsland (Technology & Innovation Headquarters) daarnaast nog diverse internationale productievestigingen in Maleisië, Zuid-Korea en China.

In totaal heeft het bedrijf 8 GW aan modulecapaciteit met 100% eigen zonnecellen. Hanwha Q CELLS biedt het volledige spectrum van fotovoltaïsche producten, toepassingen en oplossingen, van modules tot kits en complete systemen, waaronder opslagoplossingen, tot grootschalige zonne-energiecentrales. Door zijn groeiende wereldwijde bedrijfsnetwerk verspreid over Europa, Noord-Amerika, Azië, Zuid-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten, biedt het bedrijf uitstekende diensten en een langetermijnpartnerschap aan zijn klanten op de utiliteits-, commerciële, overheids- en residentiële markten. Hanwha Q CELLS is een flagship-bedrijf van Hanwha Group, een FORTUNE Global 500-bedrijf en een Top 8-onderneming in Zuid-Korea.

Q.ANTUM TECHNOLOGIE
Q.ANTUM is het gepatenteerde zonneceltechnologieplatform van Hanwha Q CELLS. Hoewel gebaseerd op de passivering van de achterkant van de zonnecel (PERC), biedt Q.ANTUM veel extra functies die het onderscheiden van conventionele PERC-technologieën. Het combineert PID-weerstand (potentieel geïnduceerde degradatie), Hot-Spot-bescherming en Tra.Q-lasermarkering voor 100% traceerbaarheid van alle geproduceerde cellen. Het meest opvallende kenmerk van Q.ANTUM Technologie is dat het de degradatie-effecten LID (door licht geïnduceerde afbraak) en LeTID (lichte en verhoogde temperatuur geïnduceerde afbraak) regelt, wat de prestaties van conventionele PERC zonnepanelen aanzienlijk kan verminderen, niet alleen in de eerste fase, maar ook tijdens de levensduur van de operatie. Daarom is het van cruciaal belang voor PV-klanten om een modulefabrikant te selecteren die deze effecten begrijpt en beheert. Hoewel LID hoofdzakelijk voorkomt op monokristallijne zonnecellen, werd het LeTID-effect lang verondersteld alleen op polykristallijne wafels te verschijnen. Dit is echter niet het geval. Hanwha Q CELLS is de enige fabrikant die niet alleen het effect begrijpt, maar ook processen heeft geïmplementeerd om het te testen en effectief te beheersen. Hanwha Q CELLS heeft al meer dan 5 GW aan Q.ANTUM zonnecellen commercieel geproduceerd. Het succes van Q.ANTUM-producten wordt ook weerspiegeld in hun uitstekende prestatiegaranties.

Cabine-highlight: Q.PEAK DUO-G5 halfcel zonnemodule
Het hoogtepunt op de Hanwha Q CELLS-cabine is de Q.PEAK DUO-G5-moduleserie. De gloednieuwe vlaggenschipmodule van het bedrijf combineert halfceltechnologie, zes busbars en de Q.ANTUM-technologie. De monokristallijne modules bereiken rendementen van bijna 20% en vermogens van maximaal 330 Wp uit 120 halve cellen. De module is geschikt om het maximale vermogen op beperkte dakoppervlakken te maximaliseren, waardoor het het ideale product is voor residentiële zonnesystemen.

Hanwha Q CELLS zal de nieuwe serie presenteren op stand nummer B12 samen met zijn volledige portfolio van zonnemodules en zonne-energieoplossingen.

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec