Het regelen van laagspanning tot 1000 kVA

GMC Instruments heeft al jaren de alleen-vertegenwoordiging van het fabricaat A.Eberle. Dit fabricaat spitst zich toe tot het regelen van de hoog- en midden spanning. Ook meet het fabricaat de netkwaliteit in vast gemonteerde- of mobiele vorm.

In deze tijd, met het opwekken van alternatieve energie door wind of PV systemen komt het vaak voor dat de netspanning (op 400/230V niveau) te hoog oploopt. Daarnaast komt het vaak in buitengebieden voor dat de netspanning aan het einde van de kabel te laag is. Speciaal voor deze netproblemen heeft A.Eberle laagspanningsregelaars onder de naam LVRSyS op de markt gebracht. LVRSyS staat voor “Low Voltage Regulation System”. Deze systemen zijn vanaf 22 kVA tot wel 1000 kVA leverbaar. De systemen zijn voor binnen- of voor buitenopstelling en worden compleet met betonnen sokkel en kast geleverd. Bijzonder aan de LVRSyS is dat het systeem in staat is om zowel naar boven als naar beneden te regelen. De regel bereiken zijn o.a. +/- 6% in stappen van 1,5% tot +/-24% in stappen van 6%.

Daarnaast is A.Eberle de enige leverancier op de markt die de drie fasen onafhankelijk van elkaar regelt. Deze mogelijkheid biedt grote voordelen ten opzichte van systemen die alle drie de fasen tegelijkertijd regelen. Bij gelijktijdige regelingen worden er fasen geregeld die niet nodig zijn, omdat het spanningsniveau van één fase niet maatgevend is voor de rest van het net.

Het LVRSyS heeft een by-pass waarmee de regeling inactief gezet kan worden. De regelsnelheid kan gekozen worden vanaf 30 ms tot 100 s. Het systeem veroorzaakt geen flicker of hogere harmonischen.
Zowel aan de ingang- als aan de uitgangzijde kunnen PQI-DA Smart modules geplaatst worden die de Power quality meten. De PQI-DA Smart voldoet voor 100% aan de IEC 61000-4-30 (Ed. 3 – 2015) voor Klasse A meetinstrumenten. Het LVRSyS is robuust opgebouwd en kan tot wel 20 miljard schakelingen aan. Ook is de LVRSyS kortsluit vast tot 50 kA en beveiligd tegen blikseminslag.

GMC Instruments heeft tot nu toe een aantal pilots in het veld staan bij gerenommeerde energiebedrijven. De verwachting is dat deze systemen in de toekomst veelvuldig zullen gaan voorkomen en dat niet alleen energieleveranciers interesse hebben, maar ook in de middel- tot grote industrieën.

Bezoek GMC Instruments op stand A2.2.

GMC Instruments_Logo

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec