Kwaliteit duurt het langst bij Home-NRG

Home-NRG is importeur en groothandel in zon-PV systemen. Dagelijks leveren de medewerkers een bijdrage aan de verduurzaming van ons leefklimaat. Home-NRG onderscheidt zich in de markt door altijd te kiezen voor hoogwaardige technische producten uit vooral Duitsland en Japan.
“Wij werken met de beste merken, leveren snel uit eigen voorraad en vinden persoonlijk contact met onze klanten heel belangrijk.”, vertelt directeur Robert ter Horst. Home-NRG levert alles wat de klant nodig heeft voor een compleet zon-PV systeem: de beste merken zonnepanelen, omvormers, montagematerialen en de benodigde stekkers en kabels.

Meer dan groothandel
Volgens Ter Horst is Home-NRG meer dan alleen maar een groothandel. “Naast het gewoonlijke ‘dozenschuiven’ ondersteunen wij installateurs bij projecten met calculatie, SDE-aanvragen, montage en elektrotechnische service. Daarnaast nemen wij de gehele projectbegeleiding uit handen: van begin tot eind, van plan tot realisatie”. Het verkoopteam adviseert klanten over het type zonnepaneel, het soort omvormer en de dakconstructie. Er wordt een deskundige calculatie en een compleet dakplan gemaakt. Platte daken, schuine daken, veldopstellingen: overal is een oplossing voor.

15 jaar verzekerd van een goed draaiend systeem
Home-NRG gaat graag nog een stapje verder. Als een pv-systeem is opgeleverd, is het zaak om het systeem goed draaiend te houden. “We merken dat de klant dit steeds belangrijker vindt. De klant wil zich niet teveel bezig houden met de pv-installatie, die moet gewoon doen wat het moet doen: elektriciteit opwekken”. In de praktijk blijkt dat een installatie soms minder goed draait dan beoogd, met opbrengstverlies als gevolg. “Dat wil geen enkele klant! Daarom bieden wij bij grote projecten 15 jaar garantie op een goed werkend systeem. Hiermee wordt de klant totaal ontzorgd. Dat doen we onder andere door een actieve monitoring van het pv-systeem. Hoe eerder een storing wordt opgemerkt, hoe beter!”.

Koffie en info op de beurs
Tijdens de Solar Solutions praten de medewerkers van Home-NRG de bezoekers bij over alle nieuwe producten en andere noviteiten op het gebied van zonne-energie. “We zijn jaarlijks op de Solar Solutions te vinden. Voor ons is de beurs een belangrijke ontmoetingsplek. We spreken veel klanten, leveranciers, maar doen ook veel nieuwe contacten op”, aldus Robert ter Horst. “Aan de bezoekers zou ik willen zeggen: kom langs in onze stand, drink een kop koffie en wij voorzien u van alle nodige informatie over zonnepanelen, omvormers en bevestigingsmateriaal. En dat alles met een flinke dosis Twentse nuchterheid”.

Bezoek tijdens Solar Solutions Int. Home NRG op stand D1.1.

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec