KWx gaat voor Zeker Meten aan E- en PV-installaties

KWx B.V. is kennispartner en leverancier van meetinstrumenten voor elektrotechnische inspecties en niet-destructief onderzoek. Als ambassadeurs van veilig en zeker meten kijkt KWx voortdurend naar nieuwe producten en oplossingen in de markt. Ondersteund door workshops en KWx zijn kalibratie- en reparatielaboratorium bent u zeker van voldoende support vóór, tijdens en ná inspecties.

Het aantal zonnestroominstallaties neemt dit jaar weer fors toe. Helaas ziet KWx gelijktijdig een toename van het aantal (dak)branden veroorzaakt door zonnepanelen. Experts slaan alarm over de doorgaans slechte kwaliteit van de PV-installatie, die in veel gevallen niet voldoet aan de eisen conform NEN 1010: de norm voor het aanleggen van veilige laagspanningsinstallaties.

Als installateur ben je verplicht om visuele en (elektro)technische inspectie uit te voeren na het opleveren of aanpassen van elektrische installaties. Er is echter veel onduidelijkheid over de te volgen methodiek, de noodzakelijke metingen, voorbereiding, veiligheid en periodieke controle.

De test- en meetinstrumenten van KWx sluiten aan op het ‘Zeker Meten’ concept voor het inspecteren van elektrische installaties en het keuren van elektrische arbeidsmiddelen. Met deze instrumenten voer je snel en nauwkeurig inspecties uit conform de in Nederland geldende normen NEN 1010 en NEN 3140.
Ook de wet- en regelgeving rondom elektrische installaties ontwikkelt zich snel. Normen veranderen, technieken verbeteren en toepassingen verbreden. Deze veranderingen zorgen ervoor dat installateurs, elektriciens, paneelbouwers en inspecteurs hun meetinstrumenten anders gaan gebruiken.
De praktijkgerichte workshops en kennissessies van KWx spelen in op deze veranderingen. In één dagdeel praat KWx je bij over de actuele norm, nieuwe technieken, meetinstrumenten, software en andere ontwikkelingen.

Ondanks de grote hoeveelheid aandacht zijn PV-systemen een relatief nieuw vakgebied. Vanuit verschillende disciplines worden zonnepanelen en omvormers geïnstalleerd en aangesloten op de elektrische installatie. Het is echter de vraag of de nodige maatregelen zijn getroffen om de elektrische veiligheid en het rendement te waarborgen.
Juist bij PV-installaties is er behoefte aan een eerste en periodieke inspectie om de kostbare investering te bewaken. Handig voor je eigen aansprakelijkheid, maar ook als uitgangspunt voor periodiek onderhoud.

Solar Solutions Int. is hét evenement om kennis te maken met het ‘Zeker Meten’ concept van KWx en de nieuwste installatietesters, Power Quality analyzers en warmtebeeldcamera’s voor inspectie van zonnestroominstallaties.
Door te meten, analyseren en documenteren krijg je inzicht in de conditie van elektrische installaties. Zo maak je rendementsverliezen en brandrisico’s van PV-installaties inzichtelijk. Tijdens de Solar Solutions Int. vakbeurs nemen wij je in vogelvlucht mee door alle stappen van de verplichte NEN 1010 inspectie.

Bezoek tijdens Solar Solutions Int. KWx op stand B15.

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec