Lancering Profloating met als drijvende kracht Wattco NL op Solar Solutions

Drijvende energie- en duurzaamheidsprojecten winnen rap aan populariteit. Ruim twee derde van de aardoppervlakte bestaat uit water. Nederland kent een wateroppervlakte van maar liefst 18%. Dat biedt enorme kansen om klimaatdoelstellingen te realiseren. Profloating is een nieuw, 100% Nederlands bedrijf dat hierop inspeelt. Door slim samen te werken met alle marktpartijen wil Profloating onze leefwereld snel verduurzamen.

Wattco NL staat sinds 2007 bekend als full service partner voor slimme energie. Door de innovatieve aanpak heeft Wattco zich snel kunnen ontwikkelen tot een specialist in het leveren van maatwerkprojecten op het gebied van duurzame elektriciteit (stroom) in binnen- en buitenland. Bij start richtte Wattco zich vooral op landgerelateerde energieprojecten, tegenwoordig concentreert een belangrijk deel zich ook op drijvende energie- en duurzaamheidsprojecten. Wattco NL helpt organisaties te voldoen aan de door de overheid gestelde eisen voor verduurzaming.

De steeds prominentere rol voor watergerelateerde projecten vraagt om een specialist die zich daar helemaal op kan toeleggen. Profloating is het eerste Nederlandse bedrijf dat op een dergelijk omvangrijke wijze floating solutions aanbiedt. Wat het bedrijf vooral bijzonder maakt is dat Profloating niet alleen realiseert, maar ook overheden en bedrijven wil inspireren en hun duurzame ideeën wil faciliteren. Wattco NL draagt daaraan bij met project engineering, elektra aansluiting, vergunningsaanvragen en risicobeheer.

De innovatieve kracht van Profloating zit niet alleen in het slim realiseren van hoogwaardige reguliere drijvende zonnepanelen voor duurzame energieopwekking. De kracht zit ook in het inzetten van promotionele drijvende solar installaties in de vorm van bedrijfsnamen of logo’s en vele andere creatieve toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan energieopwekkende drijvende kunstuitingen, mosselkwekerijen, fish farming, evaporatie bronbescherming en groenvoorzieningen.

Profloating staat open voor elke ‘brain wave’ die bij overheden en bedrijven komt bovendrijven en beschikt, mede door de solar floating expertise van Wattco NL, over de kwaliteiten om daar een duurzaam succes van te maken. Zo helpen Profloating en Wattco NL vooruitstrevende organisaties niet alleen om aan klimaatdoelstellingen te voldoen, maar dragen beide ook actief bij aan het imago van opdrachtgevers en helpen we met opwekking van hernieuwbare energie (elektriciteit) om relaties onafhankelijker te maken van het energienet.

Bezoek Profloating tijdens Solar Solutions op stand G7 op Duurzaam Verwarmd.

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec