Nieuwe brandstofcel: Ekolektro Fuel Cell

De start-up Ekolektro lanceert een nieuwe brandstofcel: de Ekolektro Fuel Cell. De nieuwe brandstofcel is gebaseerd op een meer dan 100 jaar oude Duitse uitvinding. Maar door het ontwerp te veranderen (ook qua grootte) en hedendaagse productietechnieken te gebruiken, is deze innovatie anno 2019 pas geschikt voor massaproductie.

Wat is de kracht van deze nieuwe brandstofcel?

• Dag én nacht stroom
• In een gebouw te plaatsen (geen horizonvervuiling en geschikt voor monumenten)
• Geen geluidsoverlast (zelfs de omvormer maakt minder geluid)
• Decentrale of centrale elektriciteitsproductie mogelijk
• Concurrerende prijzen

Levensduur innovatie vergelijkbaar met zonnepanelen

De nieuwe brandstofcel werkt door twee elektroden die worden verbonden door een intermediair dat een galvanische reactie voorkomt, zodat beide elektroden intact blijven. Hierdoor is de levensduur van de brandstofcel vergelijkbaar met die van zonnepanelen.

24/7 elektriciteit onafhankelijk van de zon

De nieuwe brandstofcel verbruikt water en produceert meer elektriciteit bij een hogere temperatuur. Deze extra warmte is afkomstig van de omvormer. Doordat de brandstofcel niet afhankelijk is van wind, zon of licht, kan 24 uur per dag elektriciteit worden opgewekt en kan deze dus ook binnen worden opgesteld.

Brandstofcel breed leverbaar

De brandstofcel is modulair van opbouw en kan worden geleverd in units van 200 W (1750 KWh/jaar) voor een kleine huishouding tot elektriciteitscentrales van meerdere MW. Of er nu één huishouden, een huizenblok, een flatgebouw of een stad van elektriciteit wordt voorzien: het kan allemaal met de Ekolektro Fuel Cell.
Ook de randapparatuur, omvormers, kabels, aansluitingen, etc. zijn identiek aan die van zonnepanelen, zodat combinaties eenvoudig kunnen worden gemaakt.
De prijs is vergelijkbaar met die van zonne-energie wat betreft de kleinere installaties. Voor grote installaties is de prijs vergelijkbaar met die van traditionele elektriciteitscentrales.

Zelf het prototype bekijken?

Bezoek de stand van Ekolektro op Solar Solutions Int. 2019 op 19, 20 en 21 maart. De start-up laat u graag het hart van de nieuwe brandstofcel zien. Zij hebben daarbij een aantrekkelijk garantieprogramma opgesteld voor u.

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec