Nieuw type Solar Carport

Een jong ingenieursbureau dat zich focust op de integratie van zonne-energie in architectuur, SunMotion, ontwikkelt een nieuw type solar carport waarin flexibele zonnecellen op een esthetische wijze worden geïntegreerd.

Mooier én goedkoper?

In de huidige praktijk is het zo dat solar carports opgebouwd zijn uit standaard zonnepanelen. Doordat deze zonnepanelen erg zwaar zijn, wordt er een grove, sterke onderconstructie toegepast met funderingspalen. Deze onderconstructie kost meer dan de zonnepanelen zelf. Dat is niet efficiënt. SunMotion bedacht daarom een oplossing. Door gebruik te maken van lichtgewicht, flexibele zonnecellen, kan een veel lichtere onderconstructie gebruikt worden. Dit heeft twee voordelen: de kosten zijn een stuk lager én het ontwerp is slank en elegant. Een design solar carport tegen lagere kosten is dus dubbele winst. Men kan de design-overkapping gebruiken als carport, maar ook als fietsenstalling of terras-overkapping.

Solar carport stekkerklaar

Om zonne-energie voor iedereen toegankelijk te maken, is er de mogelijkheid om de solar carport stekkerklaar te leveren. Dit betekent dat men de zonnepanelen zelf kan aansluiten zonder hulp van een installateur. Men steekt simpelweg de stekker in het stopcontact en bij een verhuizing is de solar-overkapping eenvoudig mee te nemen. Door zonnepanelen mooier én het installeren makkelijker te maken, wordt zonne-energie toegankelijker voor de consument, wat bijdraagt aan het draagvlak voor de transitie naar duurzame energie.

Benieuwd naar de integratie van zonne-energie in architectuur?

Bezoek dan de stand van SunMotion op Solar Solutions Int. 2019 op 19, 20 en 21 maart. Hun missie is om u te laten zien dat zonnepanelen veel meer esthetische kwaliteiten kunnen hebben, en meer functies dienen dan alleen het opwekken van energie. Door zonnepanelen op een juiste manier te integreren in de architectuur, wordt zonne-energie beter geaccepteerd door mensen

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec