Nu ook aandacht voor innovaties energieopslag op Solar Solutions Int.

Het best bezochte paviljoen van Solar Solutions krijgt in 2019 – naast innovaties op het gebied van zonne-energie – óók ruimte voor innovatieve energieopslag producten en technieken. Waarom? Omdat duurzame energieopslag de toekomst is. De ‘Solar & Smart Storage Innovation Area’ is dé plek voor innovators om te netwerken, te brainstormen en te promoten.

Het best bezochte paviljoen en de meeste aandacht van de pers in 2018

De Solar & Smart Storage is een mooi vormgegeven paviljoen midden op Solar Solutions Int. In deze melting pot van creativiteit en toekomstvisies kunnen vernieuwers hun innovatieve producten en prototypes over zon en energieopslag tonen. Ook kunnen innovators, zoals jonge ontwerpers en start-ups, hun innovatieve projecten of ideeën presenteren. De Innovation Area kreeg op Solar Solutions 2018 veel aandacht van de pers en bezoekers.

Van innovatieve zonnepanelen tot slimme energieopslag

Deelnemers waren onder andere: Lightyear, Wellsun, ZEP, Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN), Solar Energy Application Centre (SEAC), TNO, Solliance Solar Research en de Technische Universiteit (TU) Delft. Voorbeelden van innovaties vorig jaar waren gevelpanelen met warmtecollectoren, een vangrail met PV en een wegdek met PV. Op Solar Solutions 2019 komt nu ook aandacht voor energieopslag. Zo werkt de TU Delft momenteel bijvoorbeeld aan de verdere ontwikkeling van de lithium-ion batterijen. Volgens TU Delft zijn in de toekomst nieuwe energieopslag technieken nodig met een grotere opslagcapaciteit en snellere laad- en ontlaadsnelheden.

Beperkte plaatsen beschikbaar op Solar & Smart Storage 2019!

Op de snelst groeiende zonne-energie markt van Europa zijn innovatieve ideeën, prototypes en producten over energieopslag urgent. Daarom is het mogelijk om deel te nemen voor een speciale prijs. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, omdat wij hoge eisen stellen aan deelname. Voorwaarde is dat producten minder dan een half jaar oud zijn. Bovendien zal de Raad van Advies innovaties van potentiële innovators beoordelen, voordat deze worden toegelaten op het innovatie paviljoen. Bij voorkeur is de innovatie niet eerder getoond op een andere beurs. Wilt u ook deelnemen met uw innovatie op het gebied van zon en energie? Neem dan contact op met Solar Solutions Int.

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec