Panasonic op Solar Solutions 2018

Panasonic op Solar Solutions 2018

Panasonic brengt PV-paneel en warmtepomp samen onder één dak

Tegen 2050 moeten alle woningen in Nederland energieneutraal zijn. Dat betekent dat op een perceel evenveel duurzame energie wordt opgewekt als er in een jaar wordt verbruik. Om dat te realiseren zijn oplossingen als zonnepanelen (PV-panelen) en warmtepompen niet meer weg te denken.

Lucht-warmtepompen
In Europa gaat ongeveer 81 procent van de energie dat in huishoudens wordt verbruikt op aan verwarmen, koelen en warm water. Panasonic richt zich op het efficiënter maken van deze processen. Zo hebben de Panasonic Aquarea-warmtepompen een hoge efficiëntie en leveren warmte, koeling en warmwater vanuit één systeem. Daarbij maakt de warmtepomp gebruik van de meest goedkope en duurzame energiebron: lucht. Sterker nog, 80 procent van de energie dat door lucht-warmtepompen wordt geproduceerd is gratis. Niet alleen een duurzame, maar ook een kostenbesparende oplossing.

Aquarea Smart Cloud

De Aquarea-warmtepomp kan worden aangestuurd via de Aquarea Smart Cloud. Daarmee kan het systeem verder worden geoptimaliseerd voor ieder type woning en huishouding. Met deze service is het volledige scala aan verwarmings- en warmwaterfuncties op afstand te bedienen, inclusief de bewaking van het energieverbruik.

HIT®- en “all-black”-module
Panasonic introduceert tijdens Solar Solutions 2018 de HIT® KURO-module (kuro is het Japanse woord voor zwart). Deze module biedt een alternatief voor bewoners die vanuit esthetisch oogpunt reguliere panelen niet geschikt vinden voor hun dak. Deze “all-black”-module is beschikbaar in een 325 Wp- en een 320 Wp-versie.

De Panasonic HIT-zonnepanelen maken gebruik van unieke heterojunction zonnecellen die een kristallijn siliciumsubstraat combineren met amorfe silicium dunne film. De cellen geven bij hoge temperaturen een kleiner verlies aan uitgangsvermogen dan standaard kristallijne siliciummodules. Hierdoor heeft de module de hoogst haalbare omzettingsefficiëntie voor massa-geproduceerde zonnecellen. Panasonic levert zonnepanelen in drie verschillende maten. Dat maakt ze uitermate geschikt voor de Nederlandse daken, die vaak voorzien zijn van een dakkapel en/of Velux-raam. Zo wordt optimaal van het beschikbare dakoppervlakte gebruikt gemaakt.

Bezoekers van Solar Solutions 2018 kunnen Panasonic’s visie op de toekomst ervaren op stand E1.2. Voor meer informatie kijk op https://www.aircon.panasonic.eu of https://eu-solar.panasonic.net/nl/.

Panasonic_ex_K_posi

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec