Solar Noord Nederlands kampioen zonnepanelen plaatsen!

Mark Bos en Ben Kremer van Solar Noord gingen er met de gouden dakhaak, een cheque ter waarde van 1000 euro en de titel “BESTE MONTAGETEAM 2019” vandoor met een tijd van 25,50 min. Team HR Techniek uit Alkmaar pakte de tweede plaats met nog geen 22 seconden verschil en het team van De Duurzame Mannen eindigden op de derde plaats met een prachttijd van 27.40 min. Wegens het grote succes keert het NKPP in 2020 terug naar de Solar Solutions.

Hoe ze kun kansen vooraf inschatten? Kremer is er eerlijk over. ‘We waren naar voren geschoven binnen ons bedrijf. Natuurlijk waren we zenuwachtig. Tegelijkertijd plaatsen wij dagelijks dit soort installaties. Bovendien hadden we ons goed voorbereid, onder andere door het bestuderen van de filmpjes van andere deelnemers op sociale media. Dat heeft enorm geholpen bij het binnenhalen van de winst.’

Het winnende bedrijf Solar Noord is gevestigd in Stadskanaal en heeft al ruim 25 jaar ervaring in het vak. Solar Noord is een onderdeel van Huisman Warmtetechniek BV en levert vanuit de vestiging Stadskanaal zonnestroominstallaties in heel Noord-Nederland. Het klantenbestand bestaat zowel uit agrariërs, bedrijven en particulieren.

Het NK panelen plaatsen is een initiatief van elektrotechnische groothandel Rexel, leverancier in innovatieve PV-dakmontagesystemen Esdec en de vakbeurs Solar Solutions International. De strijd werd uitgevochten door 12 installatiebedrijven. Wie Solar Solutions op 19, 20 of 21 maart bezocht, kon het NK Panelen Plaatsen niet mislopen. Op de beursvloer was een arena van 180 vierkante meter gecreëerd. In de arena stonden twee daken die voorzien moesten worden van zonnepanelen. Ieder dagdeel streden twee installatieteams met elkaar. Ze bouwden een compleet pv-systeem en werden beoordeeld hun snelheid en kwaliteit van installeren. De winnaar werd bepaald door een onafhankelijke vakjury van BDA Dak- en Gevelopleidingen.

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec