Solar Solutions Int. op bezoek bij InterSolar

Het sales en organisatieteam van Solar Solutions, bestaande uit Henriette Vrisekoop, Sanne Kempe en Klaas Hessel van Schepen, bezochten op 20-21 juni Intersolar in München. We hebben Henriëtte en Sanne gevraagd om een beeld te schetsen van de ervaringen op deze beurs.

Hoe hebben jullie de beurs ervaren?

Henriette: “Ik heb Intersolar ervaren als een goed bezochte en georganiseerde beurs. Het was naar mijn gevoel drukker dan twee jaar geleden, toen ik er voor het laatst was.”
Sanne: “Overall was de beurs druk, internationaal, maar ook kwalitatief en goed bezocht. Er werd duidelijk zaken gedaan op de stands. ”

Wat viel op?

Henriette: ”Je hoorde van deelnemers dat de hele Europese markt goed gaat. Met name ook Frankrijk en Spanje werden genoemd. Dit jaar zagen wij veel internationaal bezoek en van de standhouders hoorden we dat er ook heel veel Nederlanders waren dit jaar, meer dan gewoonlijk. Dat is natuurlijk logisch: de Nederlandse markt is Booming. Daarnaast waren de rondleidingen op de beurs een goede toevoeging. De rondleidingen werden gegeven in groepjes waarmee aanvullend in diverse stands interviews werden gedaan.”
Sanne: “Wat zowel mij als veel standhouders duidelijk opviel, is dat er steeds meer Nederlanders InterSolar bezoeken. Daarnaast staat er steeds meer Nederlands sprekend personeel op de stand. Dit is een veelbelovend feit voor de toekomst van Solar Solutions Int.”

Mooiste stand van InterSolar?

Henriette: “De stand van QCells was met name een echte eyecatcher. De stand had een mooie presentatieruimte midden op de beursvloer, een wisselend lezingenprogramma en een mooie productpresentatie.”
Sanne: “De stands die overduidelijk het drukste waren en het meeste opvielen waren: SMA, Fronius, ABB, SolarEdge en Krannich. Het stand-ontwerp was toegankelijk, innovatief, ruim en trokken de aandacht van de bezoekers. Zo kon je bij SolarEdge een voucher ophalen die je buiten kon inwisselen voor en ijsje. Super origineel! Deze stands hadden ook duidelijk het meeste bezoek op de stand. Weer een bewijs van hoeveel invloed een goed doordachte stand kan hebben.“

Sfeer?

Henriette: “De sfeer was goed op de beurs, er werden goede gesprekken gevoerd en er werd zaken gedaan. Het bruiste echt.”
Sanne: “Door de vele internationale bezoekers straalde de beurs professionaliteit uit. Het diverse publiek deed op een gemoedelijke manier zaken. De exposanten die wij gesproken hebben waren vriendelijk en zeer enthousiast over Solar Solutions en de Nederlandse markt in het algemeen.”

Wat hebben jullie er zelf van opgestoken?

Henriette: “Goede gesprekken gevoerd met bestaande klanten en nieuwe klanten. Heerlijk HotPot gegeten met onze hoofdsponsor Hanover Solar. Met een goed gevulde tas met meer dan 10 nieuwe deelnemers en 1 sponsors kwamen we tevreden terug in Heerhugowaard.”
Sanne: ”We hebben kennis gemaakt met veel potentiële exposanten en sponsors. Daarnaast heeft het ons ook een frisse blik gegeven in de organisatie van een dergelijk evenement, welke wij weer kunnen meenemen in de volgende editie van Solar Solutions. ”

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec