Technea Duurzaam op Solar Solutions

Technea Duurzaam op Solar Solutions Int.

Ballastvrij en toch stormvast monteren van zonnepanelen?

Duurzame technieken monteren op een dak. Klinkt kinderlijk eenvoudig alleen zult u het montagesysteem moeten afstemmen op het type dak. Die zijn immers steeds wisselend: rond, plat, bitumen dakbedekking, stalen dakconstructie, met of zonder isolatie.

Om een oplossing te bieden voor ieder type dak, heeft fabrikant Jual Solar ballastvrije montagesystemen ontwikkeld. Dit in samenwerking met dakdekkers en installateurs. De dakconsoles garanderen dan ook een stormvaste en waterdichte bevestiging. Bovendien blijven de functionele eigenschappen van het dak behouden doordat er geen ballast nodig is.

Stormvaste en waterdichte oplossing
Het systeem wordt mechanisch bevestigd aan de huidige dakconstructie en is bestand tegen een 3x hogere trek- en drukbelasting dan nodig. Voor de windbelasting wordt er bijvoorbeeld een stokschroef of kantelanker gebruikt met daaraan dakbedekking. Deze dakconsoles worden in de fabriek op maat gemaakt met exact dezelfde dakbedekking als het betreffende dak. Denk bijvoorbeeld aan EPDM, PVC, TPO of bitumen. Jual Solar en de installateur kunnen zo garantie geven op waterdichtheid.

Geschikt voor
• Platte, schuine, ronde, sandwich en pannen daken
• Zonnepanelen, warmtepompen, zonnecollectoren en airco’s
• Stalen, houten en betonnen dakconstructies
• Dakbedekkingen zoals EPDM, PVC, TPO en bitumen
• Met en zonder isolatie

Veilig en schadevrij
Door geen ballast te gebruiken is er geen risico dat bijvoorbeeld zonnepanelen omvallen of van het dak waaien. Bovendien is het niet nodig om zware ballast als tegels naar het dak te brengen. Met Jual Solar kiest u dus voor een veilige en professionele oplossing.

Projecten waarbij Jual Solar een oplossing bood
• Schuine dak met pvc dakbedekking van Hockeyclub Buitenhout.
• Gebogen, geprofileerde staalplaat dak van sporthal de Bloemerd.
• Rond bitumen dak van Stadskantoor Culemborg.
• Hellende bitumen dak van Zwembad Lenteblad.
• Platte bitumen dak van Garenfabriek in Gouda.

Advies op maat

Heeft u interesse in Jual Solar? Bezoek dan tijdens Solar Solutions stand C9 van Technea Duurzaam. Zij zijn de exclusieve distributeur van onze systemen en tonen onze oplossingen. Hun specialisten denken graag met u mee en voorzien u van advies op maat.

Op de donderdag van Solar Solutions verzorgen ze tevens een lezing. Deze duurt van 12:15 tot 12:45 uur. Op Jual Solar en Technea vindt u meer informatie over Jual Solar.
montagemateriaal-systemen-zonnepanelen-plat-dak-is (253693)

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec