TerraTechs heeft een compleet Solar Montagesysteem voor Veldopstellingen, Solar Carports en Solar Parking

TerraTechs, is met de MVS® Schroefpalen, specialist in verankering-, fundering-, en constructiesystemen. Wij ontwerpen, fabriceren en leveren uiteenlopende technische voorzieningen voor Solar- en overige buitentoepassingen met een lange levensduur. Het systeem is opgebouwd uit RVS en Aluminium componenten en is t.a.v. duurzaamheid gelabeld door NL Greenlabel.

TerraTechs wil het funderen van Solar Veldopstellingen, – Carports en – Parking nog gemakkelijker én voor iedereen toegankelijk maken, dus zowel voor de zakelijke markt als ook de particulier. Onze schroefpalen zijn een manier van funderen, die vele voordelen heeft. Op simpele wijze kan de schroefpaal de grond in worden gedraaid om zo een solide afsteuning te creëren in een stabiele grondlaag. Zelfs met handkracht is dit mogelijk door de niet grondverdringende eigenschappen van de holle buis.
Voor de plaatsing van Solar veldopstellingen hebben wij een doordacht montageconcept ontwikkeld. Het laat zich plaatsen als een bouwpakket, waar geen boor meer aan te pas hoeft te komen. Het kan al zinvol worden toegepast bij de plaatsing vanaf 12 panelen en is geschikt voor alle merken en typen. Met ons ‘Solar Carport concept’ stelt u zelf eenvoudig een carport samen. De basismodule t.b.v. 2 parkeerplekken is gemakkelijk op te schalen naar een veelvoud van parkeerplekken, waarmee ook dubbel diepe parkeerplaatsen ingevuld kunnen worden. Sinds kort hebben wij ook een Solar Parking systeem, waarmee eenvoudig Solar parkeerplaats overkappingen kunnen worden samengesteld. Door het flexibele systeem kan er zowel gebruik gemaakt worden van aluminium T-sleufprofielen, als ook van houten palen en spanten. Door meerdere van de modules aan elkaar te koppelen, kunnen er hele grote overkappingen gerealiseerd worden, waarbij zelfs de rijbaan overkapt kan worden!

Ieder jaar weer kunnen wij op Solar Solutions persoonlijk aan een gerichte doelgroep laten zien dat [door de eenvoud van het concept] het funderen en monteren van de diverse Solar objecten nauwelijks voorbereidingen nodig heeft. Dat het concept snel te plaatsen is met éénvoudige hulpmiddelen, uitermate duurzaam en toch gunstig qua kosten is. Het concept biedt namelijk een sublieme stabiliteit in bijna iedere ondergrond en is direct 100% te belasten. Groot bijkomend voordeel is, dat zelfs na een aantal jaren de schroefpalen gemakkelijk te verwijderen en opnieuw te gebruiken zijn. Uitermate praktisch én duurzaam dus.

Op Solar Solutions zal TerraTechs in stand B7 onder andere een deel van de Solar parkeerplaats overkapping met houten palen en 8m overspanning tonen. Wij kunnen tevens ter plaatse meedenken over een eventuele oplossing van uw specifieke en/of afwijkende solar project. Hoe groot of klein dat ook is!

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec