Varun Sivaram komt spreken op de Solar Business Day 2019!

Varun Sivaram reist de wereld over om te vertellen over zijn visie op duurzame energie. Hij heeft bevestigd dat hij komt spreken op de Solar Business Day op 30 januari 2019.

Wie is Varun Sivaram?

Varun Sivaram is expert op het gebied van groene energietechnologie, duurzame stedelijke ontwikkeling en klimaatverandering. Sivaram heeft een BSc. in engineeringfysica en een B.A. in internationale relaties van Stanford University en een Ph.D. in fysica van Oxford University waar hij perovskiet-zonnecellen onderzocht.

Dr. Sivaram gaf leiding aan het ministerie van Water en Energie van Los Angeles. Hij is momenteel lid van de uitvoerende raad van de New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo over energiebeleid, een adjunct-professor aan de Georgetown University School of Foreign Service, een fellow aan het Center for Global Energy Policy van Columbia University, en een adviserend bestuurslid voor het Stanford University Woods Institute for the environment.

Sivaram is de auteur van Taming the Sun: Innovations to Harness Solar Energy and Power the Planet. Taming the Sun verkent het potentieel van zonne-energie, ‘s werelds goedkoopste en snelst groeiende energiebron. Sivaram betoogt echter dat de huidige groei afgeremd dreigt te worden. Om dit tegen te gaan hebben we creatieve financiering, revolutionaire technologieën en flexibele energiesystemen nodig.

Bill Gates benoemde Sivaram’s essay over innovatie van schone energie in het tijdschrift Foreign Affairs als “Een van de beste argumenten die ik heb gelezen waarom de VS zouden moeten investeren in een energierevolutie.” John Kerry noemde zijn boek Taming the Sun een “must-read” Grist noemde hem een ​​van de top 50 leiders in duurzaamheid.

Solar Business Day 2019

De Solar Business Day is het jaarlijkse solar netwerk- en kennisevent dat zal plaatsvinden op 30 januari 2019. Belangrijke sprekers binnen de solar sector, zoals Varun Sivaram, zullen hun visies delen. Ook zal het Nationaal Solar Trendrapport 2019 gepresenteerd worden tijdens dit congres. Nadere informatie over de Solar Business Day 2019 volgt, dus stay tuned!

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec