Volledig benutten van uw zonne-energie met Fronius

Volledig benutten van uw zonne-energie met Fronius

Of het nu gaat om de sector Lastechniek, de sector Solarelektronica of de sector Acculaadtechniek, ons doel is volstrekt helder: innovatief koploper zijn. Met circa 3.800 medewerkers over de hele wereld verschuiven wij de grenzen van het haalbare. Op verantwoorde wijze omgaan met de beschikbare hulpbronnen – dat vormt de basis voor ons handelen als onderneming.

Bij het opwekken en gebruiken van duurzame energie wordt er steeds meer aandacht besteed aan de zogenaamde sectorkoppeling. Om efficiënt gebruik te maken van synergie-effecten, groeien elektriciteit, warmte en mobiliteit steeds dichter naar elkaar toe. Fronius, de Oostenrijkse specialist op het gebied van zonne-energietechnologie, heeft hiervoor bijvoorbeeld de verbruiksregelaar Fronius Ohmpilot voor de productie van warm water ontwikkeld. Met de verbruiksregelaar kunnen installateurs exploitanten van PV-installaties een oplossing aanbieden die het aandeel eigen verbruik aanzienlijk verbetert en de kosten verlaagt. De Fronius Ohmpilot gebruikt elektriciteitsoverschotten om eindverbruikers zoals verwarmingselementen of warmtepompen op een intelligente wijze van stroom te voorzien, wat mogelijk is dankzij de traploze regeling van bijna nul tot negen kilowatt.

De Business Unit Solar Energy van Fronius vierde in 2017 zijn 25e verjaardag. Met de visie ’24 uur zon’ heeft het bedrijf zich tot doel gesteld een wereld te creëren waarin voor het opwekken van energie uitsluitend duurzame energiebronnen worden gebruikt en deze energie voor iedereen, op elke plaats en op elk gewenst moment in voldoende mate beschikbaar is. De Fronius Ohmpilot is de volgende stap om dit doel te bereiken, omdat deze oplossing niet alleen elektriciteitsopwekking, verwarming en warmwaterproductie combineert, maar hierbij ook het totale energiesysteem van particuliere huishoudens optimaliseert en zo de terugverdientijd en het eigen verbruik van PV-systemen verbetert.

Indien u meer wilt weten over onze intelligente oplossingen voor energieverbruik integratie, bent u welkom op onze stand nr. A4.2 op de Solar Solutions beurs 2018.

We kijken er naar uit u te ontmoeten!

fronius logo en_cmyk (1) (254602)

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec