Waarom AC als het DC (beter) kan? Vraag het Indutecc!

Minder conversieverliezen en flexibele en schaalbare integratie van PV en storage met Ferroamp
Indutecc is specialist op duurzame concepten. Onze specifieke projectbenadering bestaat uit een goede inventarisatie van de klantbehoefte en een advies op maat, waarna realisatie, inbedrijfstelling en nazorg volgen. Voor het volledig ontzorgen en het turn-key opleveren van projecten in heel Nederland werken wij samen met erkende installateurs. Onze specialisatie is zonnestroom in combinatie met energieopslag.

Met het Zweedse Ferroamp heeft Indutecc Industrial Solutions een innovatief fabricaat in huis om de volgende stap in de energietransitie gestalte te geven. Het concept: een DC nanogrid waarbij zonnestroom en energieopslag volledig in een DC backbone opgenomen worden om vervolgens via één AC/DC conversie naar de AC wereld te gaan. Grote voordeel: veel minder conversieverliezen en flexibele en schaalbare integratie van PV en storage. Middels DC/DC stringoptimizers worden zonnepanelen, die toch al DC leveren, direct op de DC bus aangesloten. Hetzelfde geldt voor de batterijen. De backbone kan vervolgens ook gebruikt worden om in de toekomst direct LED armaturen te voeden, hetgeen weer scheelt in AC/DC conversieverliezen en voor het direct DC snelladen van elektrische voertuigen.

De conversie naar AC vindt plaats met de Ferroamp Energyhub. Deze Energyhub kan vervolgens ook aan AC zijde de 3 fasen balanceren waarbij de energie van de twee minst belaste fasen gebruikt kan worden om bij te zetten op de meest belaste fase. Hierdoor kan bijvoorbeeld een elektrische auto over één fase met meer vermogen geladen worden dan dat de hoofdaansluiting groot is. De DC backbone kan als nanogrid fungeren om verschillende gebouwen aan de achterkant te koppelen waarbij de energie zoveel mogelijk binnen het nanogrid verdeeld wordt uit bijvoorbeeld de zonnepanelen en batterijsystemen. Op deze wijze wordt het openbare net veel minder belast en vervult het nanogrid een actieve rol om de energietransitie gestalte te geven. Door de schaalbaarheid zijn Ferroamp systemen geschikt voor individuele woonhuizen maar ook voor grote utilitaire en industriële panden.

Indutecc levert al langer de meest duurzame – Safer than Safe – recyclebare energieopslag systemen van Nilar. Niet toevallig ook uit Zweden waar Ferroamp en Nilar samenwerken om hun systemen naadloos op elkaar aan te laten sluiten. Indutecc is de trotse leverancier van beide fabricaten, wij verzorgen de engineering, levering en inbedrijfstelling. De installatie is eenvoudig voor de kleinere systemen. Voor grotere en complexe systemen werken we met vaste installatiepartners.

Op de Solar Solutions beurs tonen wij zowel het Ferroamp systeem als de Nilar batterijen. Via een online portal laten we live zien hoe deze systemen presteren en krijgt u een kijkje in hoe bij Indutecc de toekomst vandaag al werkelijkheid is!

Bezoek tijdens Solar Solutions Int. Indutecc op stand V4.1.

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec