Why do it any Other Way?

Viridian Solar is een Britse fabrikant van zonnepanelen voor volledige dakintegratie van solar PV gevestigd in Cambridge (Verenigd Koninkrijk) met een kantoorvestiging in Tilburg (NB) en distributiecentrum t.b.v. de EU in Ruurlo (GD). De ClearlineFusion indakzonnepanelen van Viridian Solar sluiten naadloos in de daklijnen aan en tillen dakintegratie esthetisch en kwalitatief naar een hoger niveau.

In 2004 ontwierp een team van innovatieve ingenieurs en ontwerpers een nieuw zonnepanelensysteem. Uit advies van vastgoedontwikkelaars, bouwbedrijven en andere bouwprofessionals bleek dat niet alleen aanschafkosten, maar ook esthetiek en duurzaamheid een rol spelen in de algemene acceptatie van zonne-energie.
Na uitvoerige testen en keuringen (voor zowel zelfstandig bouwmateriaal als energie genererend product) volgde in 2007 de introductie van het nieuwe systeem. Destijds bestonden er nog geen standaardtests voor weerbestendigheid, duurzaamheid en (brand)veiligheid van dakgeïntegreerde solarsystemen. De inzet van Viridian Solar om diverse tests hiervoor te ontwikkelen hielp bij de totstandkoming van Britse normen die vele jaren later volgden.

In 2015 werd ClearlineFusion, een vernieuwd PV indakzonnepanelensysteem gepresenteerd. ClearlineFusion is kostenconcurrerend met zonnepanelen-systemen voor toepassing opdak. Bovendien is het systeem gebaseerd op lang opgedane ervaring met de fabricage van dakgeïntegreerde zonne-energiesystemen. De missie van Viridian Solar is om Nederland met ClearlineFusion op een verantwoorde wijze esthetisch verder te verduurzamen waarbij de ‘strakke’ uitstraling van gebouwen onaangetast blijft.
Solar Never Looked So Good

Voor Viridian Solar is Solar Solutions een ideale mogelijkheid om zich op nationaal en internationaal niveau aan de solarsector te presenteren. Solar Solutions is een bruisende solarbeurs met een toenemend aantal bezoekers en zal daarom zeker goede ondersteuning bieden om onze naam definitief in de Benelux te vestigen.

Een hartelijk welkom en een warme glimlach!
Tevens een uitvoerige en persoonlijke uitleg over het indakzonnepanelensysteem ClearlineFusion. ClearlineFusion is hét beproefde systeem voor volledige dakintegratie van solar PV dat als enige beschikt over alle Europese brandveiligheidscertificaten, t.w. Broof T1 t/m T4.

Bezoek tijdens Solar Solutions Viridian Solar op stand V10.

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec