Zonnepanelen Smart connected

Zonnepanelen zijn individueel verbonden met het internet via het LoRaWan netwerk. Door gebruik te maken van de Fenpro sensoren in het Etepro smart connected systeem zijn zonnepanelen gemakkelijker te controlen op functionaliteit. Daarnaast zijn de sensoren geheel draadloos.

Een installatie is pas 100% indien alle zonnepanelen goed zijn geïnstalleerd. Als er één paneel in een installatie minder goed is geïnstalleerd of wanneer de panelen vuil zijn dan functioneert de installatie minder. Deze problemen hebben als gevolg dat de opbrengst minder is.

Door gebruik te maken van de Fenpro sensoren kan elke zonnepaneel afzonderlijk gemonitord worden en via algoritme vergeleken worden met andere zonnepanelen (benchmarken). Hiermee kan gezien worden of de paneel defect of vuil is. De Fenpro sensoren kunnen gericht monitoren en deze informatie meteen gebruiken om specifiek onderhoudt uit te voeren. Dit biedt continuïteit in uw zonnepanelen installatie en bespaart tijd in storingen zoeken. Zo bespaart u niet alleen geld op onderhoud, maar brengt uw installatie gegarandeerd meer energie (en dus geld) op.

Bezoek tijdens Solar Solutions Etepro en Trayco op stand E2.1.

Etepro_logo_7

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec