Data
8, 9 & 10 september 2020

Plaats
Expo Haarlemmermeer

Bent u al in vorm voor het NK Panelen Plaatsen 2020?

04.11.2019

Bent u al in vorm voor het NK Panelen Plaatsen 2020?


Wie afgelopen jaar Solar Solutions International bezocht, kon het NK Panelen Plaatsen niet ontlopen. Door het grote succes van de eerste editie keert de wedstrijd in 2020 terug naar de vakbeurs. Tijdens de competitie wedijveren de deelnemers in teams van twee om wie het snelst, veiligst én meest betrouwbaar zonnepanelen kan installeren.

Dit initiatief van Rexel, Esdec en Solar Solutions International vindt plaats op de beursvloer waar een gebied van ongeveer 180 vierkante meter wordt afgezet. In tegenstelling tot 2019 worden de twee daken volgend jaar naast elkaar, in plaats van tegenover elkaar, gezet. Ieder dagdeel monteren twee installatiebedrijven hier een compleet PV-systeem. In 2020 legt de onafhankelijke vakjury van BDA Dak- en Gevelopleidingen bij de beoordeling meer nadruk op kwaliteit en veiligheid dan op snelheid.

Het NKPP is niet alleen een aanwinst voor de vakbeurs zelf, maar ook voor haar bezoekers en de deelnemende installatiebedrijven. ‘‘Normaal zie je alleen de mensen die de spullen aanbieden in de stands en er iets over kunnen vertellen, maar nu kan je ook echt zien hoe het in de praktijk gebruikt wordt,’’ zei een van de deelnemers, Keijzers Elektrotechniek, vorig jaar tijdens de eerste editie.

Daarnaast liet de kampioen Solar Noord uit Stadskanaal weten: ‘‘Het is sowieso een leuke competitie onderling, maar uiteindelijk levert het ook een stukje positieve reclame op.’’ Ook de tweede prijswinnaar HR Techniek uit Alkmaar heeft de wedstrijd als zeer positief ervaren. De Duurzame Mannen, de nummer drie van 2019, vertelt: ‘‘Er zijn heel wat opdrachten uit voortgevloeid.’’

Alle drie de winnaars gaven daarom na afloop van de wedstrijd al aan volgend jaar opnieuw mee te willen doen. Denkt u dat uw installatiebedrijf de titel ‘Best Montageteam 2020’ kan binnenslepen? In december 2019 worden de inschrijvingen geopend voor de voorrondes van het NKPP 2020, dus wees in vorm! Het NKPP 2019 gemist? Bekijk hier de video.

Doe mee aan Solar Solutions International

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie over de beurs én het laatste solar-nieuws.

Meld u nu aan