Enphase Energy introduceert de gloednieuwe Envoy-S in Europa

Met de nieuwe gateway is het mogelijk zonne-installaties kosteneffectiever en betrouwbaarder uit te voeren en zijn systeembezitters beter uit

Eindhoven, Nederland – 10 maart 2016 – Enphase Energy, Inc. (NASDAQ:ENPH), een wereldwijd energietechnologiebedrijf, zet met de Envoy-S een belangrijke stap voorwaarts. De nieuwe Envoy-S gateway fungeert als besturing van het Enphase Energy Management System, een geïntegreerd, schaalbaar platform voor zonnestroomproductie, controle, energiebeheer en -opslag. De nieuwe gateway bevat verbeterde hardware en software, waardoor zonne-installaties kosteneffectiever en betrouwbaarder kunnen worden uitgevoerd en systeembezitters beter uit zijn.
De robuuste en betrouwbare Envoy-S geeft inzicht in het energiegebruik, ondersteunt updates op afstand, is voorbereid op loadmanagement en wordt geleverd met standaard vijf jaar garantie. Envoy-S werkt samen met alle typen Enphase micro-omvormers. Hij bewaakt het gebruik, levert accuratere meetwaarden en biedt flexibele netwerkopties met geïntegreerd Wi-Fi en optionele mobiele verbindingen via de machine-to-machine (M2M)-technologie van Orange.

“De Envoy-S vormt de hoeksteen voor het totale energiebeheer van Enphase”, zegt Douwe Renkema, productdirecteur voor Enphase Energy in EMEA. “Als primair platform voor onze aangesloten energieoplossing voor thuisgebruik levert Envoy-S gegevens over de zonneproductie en het energiegebruik. Aan de hand daarvan kunnen consumenten hun energiegebruik efficiënter en intelligenter afregelen en kunnen zij straks ook de meest geschikte Enphase opslagoplossing toevoegen.”

Enphase introduceert tevens de Enphase Mobile Connect™, een draadloze modem die een zelfstandige internetverbinding creëert, zodat de locatie geen breedbandverbinding nodig heeft. De Mobile Connect wordt geleverd met een vijfjarig pre-paid data-abonnement van Orange. Deze service biedt volledige internationale roaming zodat contact kan worden gemaakt met het best beschikbare draadloze netwerk. Installatie is eenvoudig: de Enphase Mobile Connect is voorgeconfigureerd en wordt met één gecombineerde kabel voor voeding en data aangesloten op de USB-connector van de Envoy-S. Verdere bekabeling is niet nodig. Installateurs kunnen een betrouwbare en consistente internetverbinding bieden die onafhankelijk is van de internetverbinding van het thuisnetwerk.

De nieuwe Envoy S laat zich uitstekend koppelen met de Enphase Installer Toolkit, een mobiele app voor smartphones en tablets (iOS- en Android-apparaten) die installateurs van zonnesystemen gemakkelijker, sneller en efficiënter laat installeren en daardoor productiever maakt. Met behulp van de toolkit kunnen installateurs de Envoy-S snel en gemakkelijk configureren, het systeem in werking stellen en voor vertrek controleren of de installatie goed werkt. Daardoor werken zij efficiënter en productiever en besparen ze op arbeidskosten van het installatieteam zonder dat dit ten koste van de kwaliteit gaat.
Enphase presenteert de nieuwe Envoy-S, de Installer Toolkit en alle onderdelen van het Enphase Energy Management System tijdens Solar Solutions 2016 (Stand D17), dat op 16 en 17 maart wordt gehouden in Expo Haarlemmermeer te Vijfhuizen (naast Schiphol). Op Solar Solutions kan ook worden deelgenomen aan trainingssessies. Daarnaast doet Enphase met zijn roadshow over operationele efficiency installateurs op diverse plaatsen in Nederland aan.

De Enphase Envoy-S is vanaf het tweede kwartaal van 2016 in Nederland beschikbaar. Klik hier voor meer informatie over de Envoy-S, de Enphase Mobile Connect en het Enphase Energy Management System of neem contact op met een Enphase-vertegenwoordiger.

Over Enphase Energy, Inc.
Enphase Energy, een wereldwijd energietechnologiebedrijf, is een van de eersten die slimme, verbonden zonnestroom beschikbaar maakt in ieder huishouden, elke onderneming en gemeenschap. Het bedrijf levert simpele, innovatieve en betrouwbare energiebeheeroplossingen waarmee wereldwijd meer duurzame energie kan worden geproduceerd. Enphase heeft al ongeveer 10 miljoen micro-omvormers geleverd en er zijn al meer dan 370.000 Enphase systemen geïnstalleerd bij particulieren en bedrijven in meer dan 95 landen. Volg Enphase op Linked In en Twitter en kijk op www.enphase.com voor meer informatie.

 

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec