Eternal Sun levert Solar PV en Thermisch certificatie laboratorium aan Turks Standaard Instituut

Eternal Sun, een Nederlands hightech bedrijf gespecialiseerd in zonne-simulatietechnologie, heeft het Turkse Standaard Instituut (TSE) voorzien van een state-of-the-art solar certificatie laboratorium.

Het laboratorium zal TSE in staat stellen om certificatietesten uit te voeren voor zowel solar PV als solar thermisch. Deze geavanceerde apparatuur is recent beschikbaar geworden in Turkije, wat de oplevering van het laboratorium een belangrijke ontwikkeling maakt voor Turkije in het algemeen en het nationale certificeringsinstituut in het bijzonder.

Volgens de CTO van Eternal Sun, Stefan Roest: “Dit laboratorium is uniek. Om een voorbeeld te noemen: de zonne-simulator is zowel geschikt voor het testen van PV-modules als voor het testen van thermische collectoren. Deze nieuwe generatie testapparatuur stelt TSE in staat om iedere zonne-technologie te testen die er op dit moment wordt ontwikkeld en om te certificeren volgens de internationale test standaarden voor PV-modules (IEC61215 en IEC61646) en voor thermische collectoren (EN12975). De AAA-klasse zonnesimulator, die in staat is om zowel gepulsde als continue metingen te doen, is bij uitstek geschikt voor het testen van de nieuwste dunne-film technologieën en opkomende technologieën als organische PV, dye sensitized of perovskiet. Met deze opstelling is TSE helemaal klaar voor de toekomst!”

Project Manager Semih Karagoz zegt: “Turkije is al jaren een dominante speler op de zon-thermische markt. De afgelopen tijd is in een snel tempo een nationale zon-PV markt ontwikkeld en staan we als land aan het begin van nationale productie en internationale distributie van PV-panelen. De aankoop van het certificeringslaboratorium door TSE gaat Turkije helpen met deze ontwikkelingen. We zijn onder de indruk van de apparatuur en de kennis van Eternal Sun over zonsimulatie is erg waardevol voor ons”.

Over Eternal Sun BV

Eternal Sun is een high-tech bedrijf gevestigd in Delft, Nederland. Opgericht als spin-off van een onderzoeksproject aan de TU Delft, is het gespecialiseerd in zonsimulatietechniek. Deze techniek wordt voornamelijk ingezet voor het testen van producten (onder andere zonnepanelen) en materialen.

Voor meer informatie:
W: www.eternalsun.com
E: media@eternalsun.com
T: +31 (0)15 7440 161

 

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec