Data
17, 18 & 19 maart 2020

Plaats
Expo Haarlemmermeer

Hanover Solar: altijd aan het innoveren

25.11.2019

Hanover Solar: altijd aan het innoveren


Met zo’n 16 miljoen geproduceerde panelen, een afzetmarkt van meer dan 50 landen en ruim 3.6 GW aan geïnstalleerde capaciteit is Hanover Solar met recht één van de grotere spelers te noemen. En dit zijn slechts een paar van de cijfers die langskomen wanneer je het over deze fabrikant hebt.

Welke ontwikkelingen ziet het innovatieve bedrijf momenteel en wat zijn de plannen voor de toekomst?

Meer maatwerk
Antoine Hoeven, Managing Director van Hanover Solar in Europa: “Wij zien vooral mogelijkheden in meer maatwerk. Zo zijn we volop bezig met panelen in verschillende kleuren en werken we aan panelen in diverse vormen. Er is veel meer mogelijk dan de standaardzonnepanelen, van gevelsystemen tot in de kassenbouw.”

Een mooi voorbeeld hiervan zijn de volledig waterdichte panelen die Hanover Solar levert voor drijvende zonneparken. Hiermee demonstreert het bedrijf zich op meer te richten dan de klassieke zonnepanelen en dat het geen uitdaging uit de weg gaat.

Hoogwaardigheid boven alles
Het van oorsprong Duitse Hanover Solar opereert in Europa voornamelijk vanuit Nederland; de productie van de panelen vindt plaats in China, maar nog steeds met Duitse standaarden en Duitse productcontrole. Hoe weet het bedrijf de kwaliteit te waarborgen op een dergelijke afstand?

Hoeven: “Wij onderscheiden ons voornamelijk van onze concullega’s door ons echt te richten op een hoogwaardig product. Dit betekent dat we de panelen op elk niveau controleren, we hebben allerlei controlepunten voor als er ook maar ergens iets fout zou kunnen gaan. We houden simpelweg alles in de gaten om die kwaliteit te garanderen.”

Onlangs is Hanover Solar verhuisd en heeft het een nieuw magazijn en een volledig eigen CRM-systeem in gebruik genomen. Zo is het bedrijf in staat om nog snellere service te leveren voor al haar klanten.

2020 en verder
Van 17 tot en met 19 maart 2020 vindt Solar Solutions International plaats in Expo Haarlemmermeer. Als partner van de vakbeurs is Hanover Solar vanzelfsprekend aanwezig. Kan het bedrijf een tipje van de sluier oplichten?

Hoeven: “Momenteel zijn we vooral bezig met het verbreden van ons aanbod. Denk aan panelen in verschillende vormen, kleuren, et cetera. Dat vraagt nu echt onze volledige aandacht. Dat is dan ook wat men kan verwachten op de beurs: andere producten dan de standaardzonnepanelen. Ik denk dat veel mensen simpelweg niet weten wat er allemaal nog mogelijk is, dus dat is mooi om straks te laten zien.”

Een spannende ontwikkeling om in de gaten te houden dus. Ten slotte vroegen we naar de maar liefst 59 landen waar Hanover Solar actief is. Hoeven: “Ja, dat klopt. Maar we willen gewoon doorgroeien, dus dat worden er sowieso meer. Daar werken we nu hard aan.” Kortom, Hanover Solar blijft innoveren en groeien. En op vakbeurs Solar Solutions International in 2020 kan men de resultaten hiervan zien.

Hanover SolarzonnepanelenSolar2020

Doe mee aan Solar Solutions International

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie over de beurs én het laatste solar-nieuws.

Meld u nu aan