Mastervolt introduceert nieuwe solar omvormers

Het Nederlandse merk Mastervolt het Soladin WEB breidt het omvormer assortiment uit met twee gloednieuwe modellen: de Soladin 2200 WEB en de Soladin 3000 WEB. Deze nieuwe modellen maken de Mastervolt range compleet voor het residentiele segment van de zonnepanelenmarkt. Na deze introductie is de Soladin WEB range geschikt voor installaties van 3 tot 15 zonnepanelen.

Gebruik & installatie

Mastervolt heeft de ervaringen en verwachtingen van installateurs en gebruikers rechtstreeks geïntegreerd in het ontwikkelproces. Tijdens de ontwikkeling is rekening gehouden met de behoefte aan gebruiksvriendelijkheid, waardoor het monitoren uiterst eenvoudig in zijn werk gaat. De omvormer kan ook in een handomdraai worden geïnstalleerd.

Monitoring en opbrengst

De Soladin WEB omvormers zijn standaard uitgerust met geïntegreerde, gebruiksklare WiFi in combinatie met gratis online monitoring via het IntelliWeb portaal op de eigen Mastervolt server in Nederland. Hiermee kunnen eigenaren zelf hun investering monitoren zonder extra apparatuur of software. Tevens kunnen de omvormers op afstand worden ge-update via het internet, waardoor installateurs worden ontzorgd.

De jaarlijkse kWh opbrengst van installaties kunnen met de Soladin WEB omvormers worden verhoogd tot 10% doordat de omvormers standaard voorzien zijn van Intelliconcept; de acht slimme Mastervolt innovaties. Zo zorgt IntelliShade als onderdeel van Intelliconcept bijvoorbeeld voor beperking van verliezen door schaduw, zodat dure micro inverters & optimizer oplossingen grotendeels overbodig worden.

Beschermingsklasse & geluid

Mastervolt heeft voor de twee nieuwe modellen gekozen voor een IP65 behuizing zodat de omvormers bestand zijn tegen vochtige omgevingsfactoren. Door de speciale constructie van de behuizing zijn veelgehoorde klachten over omvormers zoals ‘zoemen’ uitgesloten.

Kwaliteit & garantie

De Soladin 2200 & 3000 WEB worden geproduceerd onder strikte kwaliteits- en milieueisen zoals ISO 9001 & ISO 14001. Door de Zero Defects policy wordt uitval tot het minimum beperkt. De Soladin WEB omvormers worden standaard geleverd met 10 jaar fabrieksgarantie.

Meer informatie: http://www.mastervoltsolar.nl/

 

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec