Mooi project Energie Unie

EN ER WAS ENERGIE!
De “Joannes de Doper” kerk in Hoofddorp was aan renovatie toe. Een goede gelegenheid om te laten zien dat ook de kerk met haar tijd mee gaat! Overleg met alle betrokkenen leidde tot een opmerkelijk resultaat.
Zo werd het dak voorzien van 153 zonnepanelen. Daarbij werd, voor het eerst in de kerkelijke geschiedenis, het heilig kruis zichtbaar gemaakt met gouden zonnepanelen. Net als de overige panelen vangen die alle uit de hemel komende zonnestralen op en vertalen die naar ruim 34.000 Kwh per jaar. De opbrengst hiervan? Voor de kerk!
Passanten kijken verwonderd omhoog. En inderdaad: het is haast niet te geloven. Met deze zonnepanelen dekt de kerk haar volledige energie-behoefte af! En wat begon als zorgelijke kostenpost bleek opeens een bron van opbrengst. En het mag gezegd: de Joannes de Doper kerk in Hoofddorp straalt wat uit!
Is hier sprake van een wonder? Nee! Geen misverstand. Het is een voorbeeld van het creatief denken van Energie Unie uit Wormerveer met alle bij het project betrokkenen. Interesse? Neem contact op met dhr. Lindeman via ben@energie-unie.nl

 

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec