Nederland grootste groeier met zonne-energie

De groei van zonne-energie gaat veel sneller dan werd voorspeld. Zonne-energiebedrijven zijn positief over toekomst. Solar Solutions Int. groeit uit tot grootste zonne-energie vakbeurs van de Benelux.

Zonnepanelen, zonnecollectoren, omvormers, montagesystemen en opslagsystemen worden massaal geïnstalleerd in Nederland. Tachtig procent van de Nederlandse zonne-energie bedrijven zijn positief gestemd over hun verwachtingen voor 2014. Buitenlandse bedrijven worden in toenemende mate actief op de Nederlandse markt. Innovaties zullen de zonnerevolutie enorm versnellen. Dat zijn de belangrijkste constateringen in de aanloop naar de vakbeurs Solar Solutions Int. De positieve vooruitzichten worden weerspiegeld in de groei van Solar Solutions Int. tot de grootste zonne-energie vakbeurs van de Benelux. Solar Solutions Int. wordt gehouden op 16 en 17 april en vindt plaats in Expo Haarlemmermeer. www.solarsolutions.nl

Razendsnelle groei
In 2013 zijn evenveel zonnepanelen geïnstalleerd als in alle voorgaande jaren gezamenlijk. De Europese branchevereniging spreekt van een ‘aardverschuiving’ voor Nederland. Uit het Nationale Solar Trendrapport blijkt dat 80% van de zonne-energie bedrijven ‘positieve’ tot ‘zeer positieve’ verwachtingen heeft voor 2014. De snelle technologische ontwikkelingen in de solar sector zorgen voor steeds hogere opbrengsten bij gelijkblijvende of zelfs licht dalende prijzen. Innovaties op het gebied van opslagsystemen brengen compleet zelfvoorzienende woningen binnen afzienbare tijd binnen ieders budget. De doorontwikkeling van dunne-film cellen zal de zonnerevolutie een enorme versnelling geven door het mogelijk maken van mooie, esthetische en geïntegreerde oplossingen. Deze ontwikkelingen zijn allemaal te zien tijdens de Nederlandse vakbeurs Solar Solutions Int. die gehouden wordt op 16 en 17 april in Expo Haarlemmermeer. De beurs werd vorig jaar gelanceerd en groeit dit jaar door tot het grootste solar vak evenement in de Benelux. Opvallend is de animo voor deelname door buitenlandse bedrijven. Een bewijs van de zonnige vooruitzichten van de Nederlandse zonne-energiemarkt.

Primeur; de Solar Awards
Op woensdagavond 16 april worden twee prijzen uitgereikt. De Solar Innovation Award en de Solar Marketing Award. De Solar Innovation Award wordt gekozen uit de inzendingen voor de Innovatieboulevard, een tentoonstelling van spraakmakende innovaties tijdens Solar Solutions Int. De Solar Innovation Award wordt uitgereikt door vicevoorzitter van UNETO-VNI, Claudia Reiner. De Solar Marketing Award is een prijs voor het bedrijf met de beste en meest vernieuwende campagne. Met deze prijs worden creativiteit en aandacht voor kwaliteit en service gestimuleerd. De Solar Marketing Award wordt uitgereikt door marketinggoeroe Eugene Roorda.

Zonne-energie en politiek
De organisatie van Solar Solutions Int. heeft afgelopen weken gesproken met zes Kamerleden van de PvdA, CDA, VVD, Groen Links, de SP en D66. Deze Kamerleden, allen met de portefeuille duurzame energie, zijn gevraagd naar een reactie op de bevindingen van het Solar Trendrapport en naar hun visie op zonne-energie, subsidies en salderen. De resultaten hiervan worden tijdens het woensdagavondprogramma gepresenteerd.

Kwaliteit & kennis
De zesduizend professionals die de vakbeurs bezoeken komen niet alleen voor de 100-plus exposanten, maar doen ook kennis op over uiteenlopende onderwerpen als: zonneparken, verkooptechnieken voor zonnepanelen, zonnewarmte installaties, energiebeheer- en opslag, de verschillende soorten omvormers en alles over kwaliteit. Tijdens Solar Solutions Int worden 24 workshops georganiseerd die door de bezoekers gratis kunnen worden gevolgd. Tevens kunnen bezoekers de introductiecursus zonne-energie volgen tegen een kleine vergoeding.

Solar Solutions Int. wordt gehouden op 16 en 17 april in de Expo Haarlemmermeer. De beurs is op woensdag open van 10.00u tot 20.00u en op donderdag van 10.00u tot 18.00u. De keuze voor de Expo Haarlemmermeer als locatie voor Solar Solutions Int. is niet toevallig. Dit gebouw heeft namelijk het grootste zonne-energiedak van Nederland. De beurs is exclusief toegankelijk voor zakelijke bezoekers.

U kunt hier kaarten bestellen, of kopieer deze link in uw adresbalk: http://www.solarsolutions.nl/bezoekers/tickets-2014/

 

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec