Nederlandse e-bike met zonnecellen heeft geen stekker nodig

Deze elektrische fiets hoef je niet meer op te laden met een stekker: de Nederlandse Solar-Bike heeft zonnecellen in het voorwiel.

Een Nederlandse startup komt met een ‘Solar-Bike’ die je niet meer zelf hoeft op te laden, doordat er ‘zeer efficiënte zonnecellen’ in het voorwiel zitten. Solar Application Lab (SAL) ontwikkelde de fiets samen met de TU/e, Segula en Ebike Nederland.

Twintig keer effectiever
“We hebben een techniek ontwikkeld die twintig keer effectiever is (dan de huidige zonnecellen)”, stelt SAL-oprichter Marc Peters. “Daardoor wordt het mogelijk om ook voldoende energie op te wekken op kleinere oppervlaktes. Dus ook op je fiets. Hoe Hollands wil je het hebben?”

Het prototype van de S-Bike wordt volgende week gepresenteerd. Samen met de TU Eindhoven worden de komende maanden tien fietsen getest. De cellen moeten onder alle weersomstandigheden werken, aldus Peters. “Dus niet alleen op een zonnige julidag, maar ook op een regenachtige dag in september. Verder moet de fiets hufterproof worden.” Hij praat al met geïnteresseerde partijen in de zoektocht naar investeerders.

Via: www.bright.nl
http://www.rtlnieuws.nl/

 

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec