Omvormers met MPP trackers van Saj Solar

SAJ is sinds 2004 een grote speler op omvormer gebied. Ook binnen Europa en Nederland krijgt SAJ steeds meer bekendheid. De kwaliteit blijkt onder andere uit de zeer goede resultaten bij de Photon tests. Dit onafhankelijke Duitse instituut test met enige regelmaat zonnepanelen en omvormers. In de serie bij de kleine omvormers met 2MPP-trackers is de SAJ omvormer zelfs als beste getest.

SAJ onderscheid zich met name in de kleinere omvormer series met 2 MPP-trackers. Elke MPP-tracker kan als het ware als aparte omvormer gezien worden. De input van deze MPP-tracker staat geheel los van nummer 2 in de omvormer. Hierdoor is deze omvormer ideaal om schaduwvlakken op het dak op te vangen of om twee dakdelen met ieder een aparte lichtinval te combineren op één systeem.

Sluit een internetverbinding aan op uw SAJ omvormer en lees hem, waar ook te wereld, eenvoudig uit. Mede door de uitgebreide, maar ook zeer gebruiksvriendelijke, internet monitoring is de SAJ omvormer een ware hardloper geworden bij Tenten Solar zonnepanelen. Met de monitoring kan naast de actuele opbrengst ook de historie worden uitgelezen. Dit kan in cijfers en kleurengrafieken.

Binnen de monitoring is het ook mogelijk om een eigen account aan te maken. Met name voor grote organisaties is dit makkelijk. Binnen dit account kunnen alle systemen met SAJ omvormers gehangen worden en deze zijn allemaal overzichtelijk te monitoren. Natuurlijk hoort een gebruiksvriendelijke App voor Android en iPhone / iPad tot de standaard.

 

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec