Primeur: Solarcentury komt met Sunstation

Tijdens Solar Solutions 2015 in Expo Haarlemmermeer introduceert Solarcentury Sunstation. Een in het dak geïntegreerd zonnepanelen systeem (BIPV) dat tegemoet komt aan de groeiende vraag naar esthetische indak-zonnepanelen die qua prijs kunnen concurreren met A-merk opbouwpanelen.

Solarcentury is tijdens Solar Solutions te vinden op stand C2.

Sunstation is het resultaat van nauwe samenwerking met ingenieurs, installateurs en architecten, in combinatie met Solarcentury’s in de laatste tien jaar opgedane kennis van zowel de technische mogelijkheden als de behoeften van de consument.

Met het elegante design en het zwarte laminaat houden de Sunstation panelen zich letterlijk en figuurlijk ‘op de vlakte’. Omdat ze tegen het dakbeschot worden geïnstalleerd sluiten ze naadloos aan bij het dakoppervlak, waar ze onopvallend hun energie-opwekkende werk doen. Sunstation is makkelijk en snel te installeren omdat de panelen aan elkaar klikken. Er is geen onhandig subframe nodig en het systeem telt maar zeven elementen, zodat het binnen één dag geïnstalleerd kan worden. Het gemiddelde Sunstation-systeem heeft slechts de helft van het aantal onderdelen van een traditioneel opbouwsysteem.

Frans van den Heuvel, CEO van Solarcentury, zegt: “Wij pionieren al met indak-systemen sinds de begindagen van de zonne-energie. In 2005 kwamen we met C21e, onze range zonnedakpannen die al vele branche-awards gewonnen heeft. We zijn nu tien jaar verder en de BIPV-markt maakt een enorme technologische vooruitgang door. In deze nog steeds groeiende markt legt Sunstation de lat zeer hoog voor wat installateurs en hun klanten mogen verwachten van een particuliere zonnecentrale.  Wij bewijzen dat zonnepanelen voor woonhuizen én makkelijk te installeren, én mooi om te zien én betaalbaar kunnen zijn.”

Sunstation is het eerste systeem met indak-modules dat geheel geautomatiseerd geproduceerd worden. Er komt geen handmatige assemblage meer bij kijken. Daardoor liggen de kosten veel lager dan bij andere dakpanelen en kunnen we het product concurrerend aanbieden.

Dennis de Jong, directeur van Solarcentury Benelux, legt uit: “De Nederlandse markt is steeds meer zonne-energie minded. Inmiddels is er in ons land al meer dan 1 gigawatt geïnstalleerd, waarvan 75% op woningen. Wij zien de markt voor indak-PV steeds verder groeien, zeker nu huiseigenaren steeds hogere eisen gaan stellen aan de esthetiek van de systemen. De mensen willen duurzame energie, maar niet ten koste van de uitstraling van hun huis. Omdat Sunstation qua prijs kan concurreren met andere A-merk indak-systemen, zijn mooie zonnepanelen nu bereikbaar voor iedereen.”

Sunstation-panelen voldoen aan dezelfde strenge normen als de dakbedekking die ze vervangen.

Voor meer informatie over de ontwikkeling, introductie en eigenschappen van Sunstation of de leidende rol van Solarcentury in de wereldwijde solar-markt kijkt u op sunstation.nl/home-installateur/ of www.solarcentury.com.

 

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec