Primeur tijdens Solar Solutions: De SolarBearlight

Op de vakbeurs voor zonne–‐energiespecialisten SOLAR SOLUTIONS welke op 16 en17 april a.s. gehouden wordt in Vijfhuizen, introduceert Solar Electricity Products een nieuwe variant van het inmiddels ingeburgerde en succesvolle bevestigingssysteem SolarBear.

Met de innovatieve oplossing SolarBearlight, leveren de ontwikkelaars ID energie, Solar Electricity Products en FassaertBeton wederom een zeer bruikbaar en bovendien slim alternatief voor de vraag naar Oost–‐West zonnepaneel–‐opstellingen op platte daken.

SolarBear® is 2 jaar na introductie uitgegroeid tot een uitstekend alternatief voor de gangbare metalen en kunststof geballaste platdaksystemen. Door de slimme combinatie van beugel en ballast in één, weten steeds meer installateurs de voordelen van dit concept te benutten. Daarnaast gaat SolarBear® veel zorgvuldiger met grondstoffen om. Zeker in de nabije toekomst niet onbelangrijk.

SolarBearlight  back

Inmiddels staan er ruim 12.000 SolarBear’s op de Nederlandse daken. De vraag naar een nog hogere opbrengst per m2, een gelijkmatiger dak–‐ en gunstiger windbelasting, was de basis voor de ontwikkeling van SolarBearlight. Daarnaast zijn de prijzen van zonnepanelen sterk gedaald en is de efficiëntie toegenomen. Reden waarom een oost–‐west opstelling een goed alternatief kan bieden. Oost–‐west opstellingen zijn met name geschikt voor grote platte daken met een oppervlak zonder belemmeringen.

SolarBearlight wordt ruggelings gekoppeld, waarbij oneffenheid van het dak kan worden opgevangen. De slimme spandraad zorgt ervoor dat krachten in de zijwaartse richting worden opgevangen en vereffend. Door gebruik te maken van SolarGrip, als transport- en plaatsingstool, is SolarBearlight net zo makkelijk en snel te plaatsen als SolarBear. Het op deze wijze uitvoeren van bevestigen van zonnepanelen is nieuw.

Kijk voor meer informatie op: www.se-products.nl/

SOLAR BEAR

 

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec