Data
7, 8 & 9 september 2020

Plaats
Expo Haarlemmermeer

PV-installateurs krijgen tien dagen extra voor kennistest

17.03.2020

PV-installateurs krijgen tien dagen extra voor kennistest

Het vakblad E&W Installatietechniek komt net als vorig jaar met een kennistest voor PV-installateurs. Deadline voor het insturen van de antwoorden is verschoven van 20 naar 31 maart.

De test telt dit jaar twintig multiple choice vragen. De vragen gaan vooral in op de noodzakelijke kennis die pv-installateurs moeten hebben.

Verantwoordelijk voor de samenstelling van de test zijn E&W-hoofdredacteur Noud Heijna, André Derksen, projectcoördinator bij ISSO en coördinator van het ISSO Handboek Zonne-energie, Anton Kerkhofs, opleider en trainer bij SBK Opleidingen, en onderzoeker Steven Heshusius van Dutch New Energy research. De test veroorzaakte vorig jaar beroering: de test zou ‘te moeilijk’ zijn geweest.

Basiskennis van pv-systemen

Heijna: “Bij de samenstelling van de test hebben we erop gelet dat de basiskennis van pv-systemen die een professional moet hebben ook tot een voldoende zou leiden. In dat opzicht was de test zeker pittig, maar niet te moeilijk. De resultaten lieten wel zien dat de basiskennis van pv-systemen bij veel installateurs kennelijk nog onvoldoende is. En gezien de stevige groei van de solarmarkt moet dat eigenlijk snel veranderen.”

Werk aan de winkel

Volgens Heijna is er werk aan de winkel voor installateurs: “Willen we als sector de veiligheid van pv-installaties kunnen borgen en het rendement ervan optimaliseren, dan moet het kennisniveau wel omhoog. We hopen in ieder geval dat de deelnemers die geen voldoende halen inzien dat ze nog kunnen bijleren. Het vakgebied van zonne-energie ontwikkelt zich snel, dus zij moeten een inhaalslag maken.”

Wat valt er te winnen?

Aan de test zijn enkele prijzen verbonden, waaronder een complete Sortimo WorkMo inclusief gereedschap ter waarde van 1500 euro en gereedschapsbonnen van 250 euro. Om mee te dingen naar een van de prijzen kunnen deelnemers tot en met 31 maart de test online invullen via: tnl.nu/solartest-2020. De uitslag en de antwoorden zullen worden gepubliceerd in de mei-editie van E&W Installatietechniek, een uitgave van Techniek Nederland.

Naar de Solar Kennistest

zonnepaneleninstallatiekennistestTechniek Nederland

Bron en foto: Techniek Nederland

Doe mee aan Solar Solutions International

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie over de beurs én het laatste solar-nieuws.

Meld u nu aan