Schaduwcalculator verrijkt 2solar software

Zon en schaduw. De haat-liefde relatie van elke zonne-installatie. Waar zonlicht de panelen opjaagt tot mooie prestaties, is een harde schaduw in staat deze teniet te doen. Een dilemma, dat je alleen kunt oplossen als je precies weet wat er op dat dak gebeurd. 2solar, marktleider op het gebied van zonnepanelensoftware, komt daarom met een ingenieuze oplossing; de schaduwcalculator met visuele schaduwsimulatie. Een tool die werkt met weerdata op specifieke locaties.

Accuraat en makkelijk in gebruik
“Laten we eerlijk zijn; Schaduwcalculatie is niet zo populair. Door de enorme hoeveelheid variabelen is het lastig te berekenen en vaak ook nog tijdrovend”, zegt Robbert-Jan van de Worp productmanager van 2solar software. “Voor ons was dit een speerpunt. We wilden daarom een tool integreren die op de eerste plaats intelligent en accuraat is, maar ook nog eens makkelijk te bedienen. We hebben ruim een half jaar ontwikkeld, maar nu hebben we dan ook iets onderscheidends voor de installateur.”

Klik klik klaar
Met de 2solar intekenmodule teken je het legplan op een huis of bedrijfspand. Vervolgens voeg je met de ‘editor’ van de schaduwmodule de objecten toe die schaduw werpen op de panelen. De ‘viewer’ van de module toont direct het effect middels een schaduwanimatie. Robbert-Jan van de Worp: “De schaduwcalculator visualiseert de schaduwwerking. Met deze simulatie zijn we in staat de opbrengst nauwkeurig te berekenen, gebruikmakend van historische weerdata op díe locatie. De stand van de zon, en dus de grootte van de schaduwen, worden daarin meegenomen.”

Zien is geloven
De viewer met de schaduwanimatie is veel meer dan een simulator. Het is ook een marketinginstrument. De animatie kan met een link meegestuurd worden in de offerte, zodat de klant het effect ook ziet en kan vergelijken met verschillende merken zonnepanelen en omvormers. Van de worp: “De installateur profileert zich met deze module als een deskundige. Hij bewijst dat zijn voorstel goed is doorgerekend, hij kan zijn legplannen toelichten en eventueel het schaduweffect op alternatieve legplannen laten zien. Het gebruik van onze software is dus niet alleen een manier om efficiënt te werken, het versterkt ook nog eens de reputatie van de installateur. Zíjn klanten willen overtuigd worden, nou dat kan. In deze branche waar het lastig is om je te onderscheiden met een prijs of product, moet je op zoek naar overtuiging. Zien is geloven. En daar werkt deze schaduwcalculator direct aan mee.”

Meer informatie: www.2solar.nl
Robbert-Jan van de Worp, 038-4250900

 

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec