Snellaadstations kiezen voor SolarEdge

SolarEdge Technologies, een vooraanstaand leverancier van solar power optimizers en omvormers, kondigt aan dat Fastned voor haar landelijk dekkend netwerk gekozen heeft voor de SolarEdge oplossing.

Het netwerk van snelle laadstations is strategisch verspreid over de Nederlandse snelwegen, waarbij een gedeelte van de stroom op locatie wordt opgewekt door 3 MW gedistribueerde zonne-energie. Fastned koos voor de SolarEdge technologie vanwege de aanzienlijk lagere installatie-, operatie- en onderhoudskosten vergeleken met traditionele systemen, bij tegelijkertijd hogere energie-opbrengsten.

Het SolarEdge monitoring systeem op moduleniveau verschaft Fastned real-time prestatiegegevens per afzonderlijke module en signaleert onmiddellijk eventuele onregelmatigheden die exact gelokaliseerd worden op een virtueel installatieplan. Dit levert Fastned een flink hogere up-time op, doordat de 200 snellaadstations vanaf een centrale plek gemonitord kunnen worden.

“Fastned is gefundeerd op een krachtige visie en concept, hetzelfde geldt voor SolarEdge. Dat maakt SolarEdge tot onze ideale partner. SolarEdge keek met een frisse blik naar traditionele PV-systemen en haar eenvoudige oplossing van optimalisatie op moduleniveau brengt een radicale verandering teweeg in de sector. Fastned is van plan om elektrisch rijden op dezelfde manier verder te brengen,” aldus Joost Hoffman, Operations Manager bij Fastned.

Solar Today, een toonaangevende landelijke specialist op het gebied van zonne-energie gespecialiseerd in de levering van topkwaliteit solar producten, is verantwoordelijk voor de installatie van dit project dat bestaat uit 10 kWp en 20 kWp PV-stations die respectievelijk 20 en 40 power optimizers en een SolarEdge omvormer behelzen. Solar Today installeerde P600 power optimizers: de SolarEdge oplossing van een power optimizer per twee panelen die speciaal is ontworpen om de kosten van dergelijke grote projecten te drukken. Dankzij de SolarEdge technologie kan Fastned de lengte van de string verdubbelen ten opzichte van een traditionele omvormer, hetgeen betekent dat het aantal strings vermindert met 50%.

“Verder toont de SolarEdge technologie aan dat elektronica op moduleniveau, als standaardkenmerk in alle soorten PV-systemen, een simpele oplossing biedt om projectresultaten te verbeteren. Het feit dat we door Fastned zijn gekozen – een bedrijf dat begrijpt hoe “ontwrichtende” technologieën een visie kunnen veranderen in een werkelijkheid – is een mooi bewijs van de innovatieve kracht van de SolarEdge technologie,” zo zegt Lior Handelsman, VP Marketing & Product Strategy SolarEdge. “Dit project zet de positieve trend voort van de ontwikkelingen van SolarEdge op de strategische Nederlandse PV-markt.”

Over SolarEdge Technologies
SolarEdge Technologies voorziet in end-to-end gedistribueerde optimalisatie van zonne-energie en PV monitoring-oplossingen die leiden tot maximale energieproductie voor snellere ROI. De power optimizers van SolarEdge zorgen voor MPPT per afzonderlijke module en monitoren tegelijkertijd prestaties van iedere module. De zeer efficiënte SolarEdge-omvormer is speciaal ontwikkeld voor toepassing met power optimizers. Dankzij elektronica op moduleniveau is het onderhoud verbeterd en is de systeemveiligheid met ons SafeDC™ mechanisme vergroot. SolarEdge Technologies levert commerciële PV-systemen met flexibele ontwerpmogelijkheden, hogere up-time en lagere installatie-, operatie- en onderhoudskosten. SolarEdge is online op www.solaredge.com.

logo_solaredge

 

Organized by GOOD!
Stationsplein 99, unit 176
1703 WE Heerhugowaard
+31 (0)72-5729794
info@solarsolutions.nl

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec