Data
8, 9 & 10 september 2020

Plaats
Expo Haarlemmermeer

Software-update SunData PRO biedt sneller inzicht in prestatie pv-installaties

27.05.2020

Software-update SunData PRO biedt sneller inzicht in prestatie pv-installaties

De Utrechtse startup SunData lanceert met de update van hun solarmanagementplatform SunData PRO een aantal nieuwe tools. PRO 3.0 geeft installateurs vanaf nu nog beter en sneller inzicht in de prestatie van pv-installaties. Daarmee maakt de software het verlenen van service na oplevering van zonnepanelen efficiënter.

Nieuwe features als Expected energy & Forecast Ratio, Statistics & Status en het Health Dashboard met Smart Alerts laten gebruikers via verschillende dashboards in één oogopslag zien of een pv-installatie goed functioneert. Ook krijgen beheerders inzicht in de totaalprestatie van alle aangesloten pv-installaties. Filteren kan op groepen pv-installaties, locatie en systeemprestatie. Daarnaast ziet de gebruiker het storingsverloop chronologisch in beeld, inclusief de voortgang van het wegwerken van storingen.

Resultaat: sneller storingen signaleren én verhelpen
Ook is de snelheid van het platform sterk verbeterd en maakt SunData PRO 3.0 gebruik van meerdere, nieuwe databronnen. Co-founder Lex Schiebaan: “Waar je normaal gesproken voor een data-analyse van zonnepanelen een maand nodig zou hebben, signaleert SunData PRO nu iedere dag mogelijke afwijkingen in prestatie.” SunData PRO 3.0 geeft daarmee installateurs de kans sneller problemen te signaleren én dus sneller service te verlenen.

Verlichting voor servicemedewerkers, rust voor directeur
De nieuwe tools en dashboards in de monitoringssoftware maakt het werk van servicemedewerkers en servicecoördinatoren – die dagelijks te maken hebben met storingen van pv-installaties – doeltreffender en efficiënter. En rapporteren over de stand van zaken naar hoger management is nog nooit zo makkelijk geweest. Schiebaan: “Dit geeft directeuren en eigenaren de nodige rust. Zij weten dat wat verkocht en geïnstalleerd wordt, ook daadwerkelijk goed functioneert.”

Feedback van klanten waardevol
Schiebaan: “Vanaf de lancering van SunData PRO in januari 2019 heeft ons team het monitoringsplatform véél geanalyseerd en getweakt. Feedback van klanten bleek daarin enorm waardevol: zo weten we precies welke behoefte er speelt. We zijn dan ook behoorlijk trots op deze sterk verbeterde PRO 3.0.” Op sundata.nl en in de bijlage vind je een stap-voor-stap een heldere uitleg per feature.

SunData organiseert webinars voor geïnteresseerden in het gebruik van de software. Inschrijven kan op sundata.nl.

softwareprestatieszonnepanelenSundata

Over SunData
SunData levert pv-installateurs met de cloudsoftware SunData PRO een slim overzicht van alle aangesloten zonnestroomsystemen. Het solarmanagementsysteem brengt prestaties maar ook mogelijke problemen in kaart. Alles met het grote doel: de markt continue voorzien van informatie en tools rondom maximale opbrengst van zonnepanelen. 

Bron: Sundata

Doe mee aan Solar Solutions International

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie over de beurs én het laatste solar-nieuws.

Meld u nu aan