Solar Solutions steunt duurzame fietstocht van R4WR

Schermafbeelding 2014-06-03 om 11.16.58Stichting R4WR is een jonge ambitieuze stichting die zich wereldwijd hard maakt voor de emPOWERment van de vrouw. Om aandacht te vragen voor vrouwenrechten zullen de vier dames van de stichting per september 2014, in 400 dagen, van Jakarta naar Amsterdam fietsen. Met deze fietstocht proberen zij met een geheel andere insteek de positie van vrouwen –van jong tot oud- wereldwijd te belichten.

Duurzame energie
Door 14.000 kilometer te fietsen streven zij op een duurzame wijze naar een betere toekomst voor de volgende generatie vrouwen en proberen met de aandacht die zij hiervoor generen de vrouw in een betere positie te brengen. De stichting gelooft in het gegeven zélf de verandering te zijn die ze graag wilt terugzien in de wereld. Daarom proberen zij als young professionals niet meteen het banencircuit in te duiken, maar een steentje bij te dragen om vrouwenrechten voor op de langere termijn op de kaart te zetten. R4WR is van mening dat ieder vrouw recht moet hebben op:
– Recht op Onderwijs
– Recht op Gendergelijkheid
– Recht op Family Planning

Kleinschalige evenementen
R4WR wil dit realiseren door gedurende hun fietstocht kleinschalige evenementen te organiseren, projecten te bezoeken, geld op te halen voor lokale projecten en hun ervaringen in beeld en verhaal naar buiten te brengen via hun website en social media. De projecten die zijn geselecteerd in zuidoost- Azië zullen veelal initiatieven van Plan Nederland zijn. R4WR is een project binnen Plan Nederland. De non-profitorganisatie heeft dan ook vertrouwen in hun missie waardoor de basis voor de projectbezoeken is vastgelegd.

Lancering tijdens Solar Solutions
De stichting treedt officieel naar buiten tijdens Solar Solutions, de grootste vakbeurs op het gebied van zonne-energie. Twee dagen lang staan de dames van R4WR met een eigen stand op de beurs. Benieuwd naar hun project? Neem een kijkje in hun stand, E28, en fiets met wat inspanning en de juiste ingrediënten uw eigen vruchten- en groentesap bij elkaar. Dankzij de gesponsorde Juicer van Vitatools is hun stand een energiek verzamelpunt waar je én geïnspireerd raakt én op sportieve, en niet te vergeten duurzame manier je eigen portie vitaminen voor een gezonde dag al fietsend kunt persen.

Wilt u meer informatie of de dames steunen in hun toch? Ga naar hun website: www.r4wr.org
logo R4WR (1)

 

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec