Solar Solutions vakbeurs in zes unieke bulletpoints

Solar Solutions Int. is de grootste zonne-energie vakbeurs van de Benelux. Solar Solutions is op 16 en 17 april in de Expo Haarlemmermeer.

Duizenden professionele bezoekers ervaren:
• 110 exposanten uit 10 verschillende landen
• 18 primeurs te bewonderen op de Solar Innovation Boulevard
• Aanbieders van zonnestroom, zonneboilers, omvormers, opslagsystemen, en nog veel meer
• 24 gratis workshops door de dag heen
• Unieke zonne-energie introductiecursus voor installateurs
• Gratis Solar Almanak voor bezoekers bestaande uit 180 pagina’s!

Innovaties en primeurs
De primeurs bestaan uit zonnepanelen die niet alleen stroom opwekken, maar tegelijkertijd water verwarmen, omvormers die tevens opslagsystemen bevatten, dak geïntegreerde zonnepanelen, micro-omvormers die per paneel worden geïnstalleerd, dunne-film zonnepanelen, monitoringssystemen, zonneboilers, power-optimizers die het rendement van een installatie verhogen en diverse nieuwe montagesystemen.

Solar Awards (18.00u – 19.00u)
Verder worden er twee “Solar Awards” uitgereikt. Een “Solar Innovation Award” uitgereikt door Claudia Reiner, vicevoorzitter van UNETO-VNI. En de “Solar Marketing Award” uit te reiken reclame goeroe Eugene Roorda.
Tijdens het avondprogramma presenteren we ook de belangrijkste resultaten van de gesprekken met de zes Tweede Kamerleden verantwoordelijk voor energie over de resultaten van het Solar Trendrapport.

Van kolen naar zonne-energie (15.30 – 16.30u)
Daarnaast hebben we een middagprogramma van 15.30u – 16.30u georganiseerd door een van onze exposanten. De totale opgewekte zonne-energie in Nederlands is inmiddels gelijk aan één kolencentrale. Daardoor gaat een groep longboarders een tocht maken van een kolencentrale in Amsterdam, naar de beurs in de Haarlemmermeer. Zij komen om 15.30u aan bij Solar Solutions, waarbij PvdA Kamerlid Jan Vos (verantwoordelijk voor energie) hun ontvangt en het laatste stuk meerijdt op een longboard. Aansluitend is een paneldiscussie tussen Jan Vos, zonnestroom expert Peter Segaar en Edwin van Gastel van Solar Magazine. Dit alles onder begeleiding van weervrouw Amara Onwuka.

Bezoekers kunnen zich hier registreren: http://www.solarsolutions.nl/bezoekers/tickets-2014/

 

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec