Sunny News 1, een update van Solar Solutions

Veel belangstelling van exposanten

We zijn vorige week begonnen met het benaderen van bedrijven. De eerste reacties zijn uiterst positief en de volgende bedrijven zich als eerste aangemeld: Navetto, Krannich Solar, Omnik New Energy, Solar Today, Solar Premium, Emmerson /Control Technik, MetdeZon, Solar Electricity, Delux BVBA, Energie-Unie, SALO, Aleo Solar, VDH Solar, Solar Acces, Besseling, CETC 48, Energie Service NW en Solar One. Hiernaast hebben circa 30 bedrijven toegezegd en zijn zich aan het beraden op hun standgrootte en wijze van deelname. We hebben in dit korte tijdsbestek nog maar 15% van ons bestand kunnen benaderen. We kunnen in april dus een zeer representatief deelnemersveld verwachten.

Solarcolumn op de website

We starten volgende week met een ‘estafette-column’ op onze website. In deze column geven solarexperts hun mening over brandende kwesties in de solarwereld. Solarpionier,  R.E. (Ernst) van Tongeren bijt de spits af. Bekend is al dat dr. Axel Schönecker, Peter Segaar van Polder PV en Edwin van Gastel van Solar Magazine  daarna het stokje overnemen.

Nieuwe partnerships

Zoals bekend worden we ondersteund door de brancheorganisaties Holland Solar en Uneto-VNI. Vorige week hebben we plezierig en constructief gesproken met de SALO, de samenwerkende loodgieters. De SALO gaat hun leden (400 bedrijven) uitnodigen om Solar Solutions te bezoeken. We zijn ook inmiddels in gesprek met een aantal technische groothandels over samenwerking. Meer info in de volgende beursupdate.

Zonnig nieuws
Solar Solutions beurscatalogus, een naslagwerk!

Solar Magazine gaat onze beurscatalogus produceren. De catalogus wordt verspreid onder de bezoekende bedrijven in een oplage van 5000 stuks. De catalogus krijgt de vorm van een naslagwerk met uiteraard veel informatie over de exposanten en daarnaast interessante artikelen en pagina’s met praktisch toepasbare knowhow.

Bezoekers: industrie en bestuur

Behalve op de installatiebranche  richten we ons ook actief op wethouders, bestuurders, woningcorporaties, VVE’s en overige gebouwenbeheerders. Via ons eigen netwerk benaderen we deze groep om Solar Solutions te bezoeken. Met de overheidskundige in onze Raad van Advies, de heer R.J Piet (als wethouder van Heerhugowaard de verantwoordelijke voor de “Stad van de Zon”), zijn we bezig met het organiseren van een Expertmeeting.

Volgende nieuwsbrief: meer over workshops, trainingen en opleidingen!

 

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec