Sunny News 4, een update van Solar Solution

De Zonne Almanak
We hebben het in een eerdere nieuwsbrief al kort besproken, de beurscatalogus van Solar Solutions wordt een zonnig naslagwerk van 58 pagina’s! We hebben er nu ook een naam voor, namelijk de Zonne Almanak. We gaan deze almanak vervaardigen in een oplage van 5000 stuks en elke bezoekende installateur krijgt er een van ons mee. De exposanten worden in de almanak vermeld met hun bedrijfsgegevens en een logo.

Daarnaast krijgt elke exposant de ruimte voor een bedrijfsomschrijving waarin de specifieke kwaliteiten naar voren worden gebracht.

ProduktenParade

Solar Solutions zet innovaties en interessante producten in de spotlight. Wij introduceren I2P2 oftewel de Interessante & Innovatieve Producten Parade. In de Zonne Almanak reserveren wij een aantal pagina’s waar we bijzondere producten, diensten, vernieuwingen of gewoon handige en nuttige artikelen voor de installateur uitlichten en extra aandacht geven. Deelnemers worden uitgenodigd om dit bij ons aan te melden per mail. Onze Raad van Advies en Edwin van Gastel van Solar Magazine zijn door ons gevraagd om mee te werken om uit het aanbod een interessante selectie te maken.

ProduktenParade II

In de mooie beurshal van Expo Haarlemmermeer beschikken we over een ruime en lange entree. In deze ruimte plaatsen we een tentoonstelling van maximaal 20 Innovatieve producten. In de Zonne Almanak kunnen we ook aandacht besteden aan innovatieve diensten of productontwikkeling, op de expositie plaatsen we echt fysieke producten. Ook voor de expositie kunnen exposanten zich aanmelden per mail.

Lancering Easy Solartool op Solar Solutions

solar nieuws 4Interessant nieuws dat we u niet willen onthouden kwam deze week als een persbericht bij ons binnen. Onze exposant Energie-Unie lanceert op Solar Solutions de Easy Solar Tool. Dit is een app die het berekenen, verkopen en plannen van de installatie van zonnepanelen volledig automatiseert. Met alleen een iPad kunnen installateurs bij hun klanten een complete offerte opstellen. De Easy Solar Tool berekent het benodigde materiaal, de uiteindelijke opbrengst ten opzichte van de huidige energievoorziening en de subsidie die het rijk of de gemeente beschikbaar stelt. Zelfs de oriëntatie van de panelen en het aantal zonuren per provincie wordt meegenomen in de berekening. Directeur van Energie-Unie Ben Lindeman: ‘Met de Easy Solar Tool maken we de aanschaf van een complete installatie voor zonne-energie direct inzichtelijk. Voor onze afnemers en hun klanten een geweldige stap voorwaarts.’ Het bedrijf uit Wormerveer stelt de Easy Solar Tool beschikbaar aan installatiebedrijven die zonnepanelen, omvormers en montagemateriaal afnemen bij Energie-Unie.

Teken petitie tegen importheffing

Onder leiding van het Duitse SolarWorld heeft de belangenvereniging EU Prosun de Europese Commissie zover gekregen een onderzoek te starten naar de vermeende verkoop onder de kostprijs van de (grote) Chinese module fabrikanten en naar de vermeende vormen van Chinese staatssteun om deze kostprijs te drukken.

Natuurlijk voelen SolarWorld en de overige (hoofdzakelijk anonieme) leden van EU Prosun zich bedreigd door de enorme groei van de Chinese module fabrikanten. Maar dit mag geen reden zijn om de PV modules van Chinese fabrikanten duurder te maken. Europa is daar niet bij gebaat, China is daar niet bij gebaat en de gehele PV Value Chain is hier niet bij gebaat. Door de stijgende module prijzen zal de algehele omzet in PV dalen, zeker in Europa, waar we al geruime tijd een zware economische recessie kennen. Alles waar de PV industrie de afgelopen jaren zo hard voor heeft gewerkt, wordt nu mogelijk op het spel gezet ten gunste van slechts enkele Europese module fabrikanten. En dan hebben we hier nog niet gesproken over het feit dat er een ware handelsoorlog tussen Europa en China zou kunnen ontstaan, waarbij ook nog vele markten buiten de PV wereld zeer ernstig benadeeld zouden kunnen worden.

afaseThe Alliance for Affordable Solar Energy is bezig met een actie om de Europese Commissie ervan te weerhouden de voorgestelde importheffingen niet te implementeren. Informatie hierover is terug te vinden op de website van AFASE (http://afase.org/en).

Maar AFASE kan dit niet alleen. Al meer dan 180 (inter)nationale bedrijven hebben zich bij AFASE laten registeren als officiële supporter,  hoe meer support, hoe breder het draagvlak, hoe duidelijker de boodschap is over te brengen aan de Europese Commissie.

Dus steun AFASE in haar strijd tegen het invoeren van importheffingen en het behoud van vrije handel voor de PV industrie. Bekijk de website, luister naar de verklaringen van de diverse sprekers tijdens de hoorzitting bij de Europese Commissie en teken de petitie op  http://afase.org/en/action/sign-open-letter

Wij verzoeken u ook om deze brief desgewenst door te sturen aan uw collega’s in de PV branche.

HOT NEWS, VERS VAN DE PERS!

Branchevereniging Sterkin gaat Solar Solutions onder de aandacht brengen bij haar achterban. De leden van Sterkin krijgen de gelegenheid om op uitnodiging de beurs gratis te bezoeken.afase

We zijn in gesprek met Gemeente Haarlemmermeer voor de organisatie  een bijeenkomst waarin het DEB (Duurzaam Energie Bedrijf)aan bestuurders uit heel Nederland gepresenteerd gaat worden.

 

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec