Data
16, 17 & 18 maart 2021

Plaats
Expo Haarlemmermeer

Supersnel zonnepanelen ‘verbinden’ zonder krimptool

26.02.2020 | Artikel

Supersnel zonnepanelen ‘verbinden’ zonder krimptool

Het elektrisch installeren van zonnepanelen vraagt traditioneel gezien de nodige handelingen en gereedschappen. En dat veelal op (grote) hoogte. Met het Solar pakket van Helukabel en Weidmüller is dat verleden tijd. Het pakket staat garant voor een supersnelle montage en garandeert een veilige en betrouwbare verbinding. Volgens Max Ritzen, Head Operations bij Helukabel wordt tot wel 50% bespaard op installatietijd.

Al in de jaren negentig van de vorig eeuw ontwikkelde Helukabel zijn eerste PV-kabel. “Vooral de laatste jaren merken we een enorme stijging in de vraag naar onze SOLARFLEX® kabels,” zegt Ritzen.

“De door TÜV-goedgekeurde SOLARFLEX® H1Z2Z2-K kabels voldoen aan de meest recente normen EN50267 en IEC 60754, zijn halogeenvrij en beschikken over de CPR-classificatie Dca. We garanderen een levensduur van tenminste 25 jaar en kunnen (ook grote hoeveelheden) direct uit voorraad leveren.”

PV-stick met Push-in connector
Om installateurs op solargebied volledig te kunnen ontzorgen, heeft Helukabel samen met Weidmüller het Solar pakket samengesteld. Ritzen: “Het pakket bestaat uit onze SOLARFLEX® kabel in combinatie met de PV-Stick van Weidmüller. De handige connectoren met push-in aansluiting hebben een stevige grip, zelfs bij winterse temperaturen. En ze kunnen zeer snel en eenvoudig worden geïnstalleerd zonder krimptool. Het is een kwestie van onze kabel aanstrippen, in de PV-stick steken en vergrendelen met een klik. Het garandeert te allen tijde een optimale en betrouwbare kwaliteit van de verbinding tussen kabel en connector, een belangrijk aspect in de solarwereld. Op die manier behoren montagefouten tot het verleden en wordt veel tijd bespaart. Ook de nieuwe PV-connectoren zijn TÜV-goedgekeurd en voldoen aan IEC 62852.”

Helukabel levert zowel de SOLARFLEX® PV-kabel als de PV-stick uit voorraad. “Binnen 24 uur zijn de materialen ter plaatse. Op die manier hebben we onze materialen al op vele mooie projecten mogen leveren, zoals het grootste zonnedak van Nederland voor het distributiecentrum Venlo en de zonneweide in Eemnes.”

Meer info? Neem contact op met Helukabel, via info@helukabel.nl of bel met 0495-499 049. Of bekijk de solarbrochure van HELUKABEL.

SOLARFLEXHelukabelPV-kabelWeidmüller

Doe mee aan Solar Solutions International

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie over de beurs én het laatste solar-nieuws.

Meld u nu aan