Twee primeurs Dekens Technics

Dynamische vermogensregeling met OPC-box & Solar-Log en de Solar-Log 250

Tijdens Solar Solutions brengt Dekens Technics niet één maar twee primeurs: dynamische vermogensregeling met de OPC-box, Solar-Log™ met P1-interface voor uitlezing van de slimme meter. Daarnaast brengen ze de nieuwe Solar-Log 250, energiemanagement oplossingen en de nieuwe features van ons on-line monitoringsplatform Solar-Log™

Dynamische vermogensregeling met Solar-Log™ OPC-box

De combinatie Solar-Log™ en de OPC-box laat veel klanten toe om meer zonnepanelen te plaatsen op een klein verbruikaansluiting of een grootaansluiting. Deze oplossing stemt het opgewekt vermogen van de omvormers af in functie van de hoofdstop vermeerderd met het verbruik. Dit is een ideale oplossing voor veel agrariërs en SDE+ projecten. Wij vertellen u graag meer tijdens de beurs.

Energiemanagement met Solar-Log™

Onbekend maakt onbemind: Wat weinig installateurs weten, is dat de Solar-Log™ naast monitoring van PV-installaties, ook kan toegepast worden als centrale controller voor energiemanagement. De Solar-Log™ speelt hier in een centrale rol en meet de opgewekte en verbruikte energie. Op basis hiervan, beslist de Solar-Log™ of bepaalde verbruikers kunnen ingeschakeld worden zodat er geen (of minimaal) energie aan het net wordt geleverd. Mogelijke (nuttige) verbruikers zijn warmtepompen, industriële koeling en vriezers, laders voor elektrische hefwerktuigen,… Door toepassing van deze technologie kan men in veel gevallen het rendement van bestaande installaties nog verder optimaliseren terwijl de noodzakelijke investering minimaal is. Momenteel zijn wij op zoek naar een aantal pilot-projecten om deze technologie in Benelux onder de aandacht te brengen. Heeft u of uw klant een mogelijk project, contacteer ons dan.

 Solar-Log™ met P1-interface

Speciaal voor de Nederlandse markt is een Solar-Log™ ontwikkeld die uitgerust is met een interface voor de P1-interface van de slimme meter. Als klant krijgt u een inzicht in uw energiebalans. Opwekking, afname en teruglevering hebben voor u geen geheimen meer. Bovendien kan u op basis hiervan aan load shifting doen. Dit kan geheel automatisch gebeuren door de Solar-Log™ of eigenhandig door de eigenaar van het zonnestroomsysteem.

 

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec