UNETO-VNI Vicevoorzitter Reiner reikt Awards uit op Solar Solutions Int

Op woensdagavond 16 april reikt vicevoorzitter Claudia Reiner van UNETO-VNI voor de eerste keer de Solar Innovation Award uit. Dat gebeurt op de vakbeurs Solar Solutions Int. die op 16 en 17 april plaatsvindt in de Expo Haarlemmermeer. UNETO-VNI en Stichting SEI zijn partner van dit grootste solar evenement in de Benelux.

Op 16 april staat ‘s avonds ook de uitreiking van de Solar Marketing Award op het programma. Dit is de prijs voor het bedrijf met de beste en meest vernieuwende campagne . Met deze prijs, overhandigd door marketinggoeroe Eugene Roorda, worden creativiteit en aandacht voor kwaliteit en service gestimuleerd.

Het avondprogramma begint om 18.00u.

Razendsnelle groei
In 2013 zijn evenveel zonnepanelen geïnstalleerd als in alle voorgaande jaren gezamenlijk. De Europese branchevereniging spreekt van een ‘aardverschuiving’ voor Nederland. Uit het Nationale Solar Trendrapport blijkt dat 80% van de zonne-energie bedrijven ‘positieve’ tot ‘zeer positieve’ verwachtingen heeft voor 2014.

De snelle technologische ontwikkelingen in de solar sector zorgen voor steeds hogere opbrengsten bij gelijkblijvende of zelfs licht dalende prijzen. Innovaties op het gebied van opslagsystemen brengen compleet zelfvoorzienende woningen binnen afzienbare tijd binnen ieders budget. De doorontwikkeling van dunne-film cellen zal de zonnerevolutie een enorme versnelling geven door het mogelijk maken van mooie, esthetische en geïntegreerde oplossingen.

Kwaliteit en kennis
De zesduizend professionals die de vakbeurs bezoeken komen niet alleen voor de 100-plus exposanten, maar doen ook kennis op over uiteenlopende onderwerpen als: zonneparken, verkooptechnieken voor zonnepanelen, zonnewarmte installaties, energiebeheer- en opslag, de verschillende soorten omvormers en alles over kwaliteit. Tijdens Solar Solutions Int worden 24 workshops georganiseerd die door de bezoekers gratis kunnen worden gevolgd. Tevens kunnen bezoekers tegen een kleine vergoeding de introductiecursus zonne-energie volgen.

Dit bericht verscheen op 1 april op de website van UNETO VNI en is HIER terug te lezen

 

Solarmagazine Uneto-vni Fedelec